Doe als een miljonair!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je bevindt je misschien wel eens op feestjes waar het de bedoeling is dat je een beetje gaat netwerken. Misschien voel je je daar wel niet helemaal op je plaats, tussen al die succesvolle of rijke mensen. Daarom hebben wij nu tips voor je om net te doen alsof je miljonair bent, zonder dat je het echt bent. Om erbij te horen moet het lijken alsof je thuishoort in hun kringen. De tips komen uit het boek “The millionaire’s handbook: how to look and act like a millionaire – even if you’re not”.

1. Volg de 1/3-regel
Je wilt er goed uitzien, maar je hebt geen bakken met geld om dure kleding te kopen. De oplossing: koop dure kleren, maar koop maar een derde van wat je normaal zou kopen. Dan heb je dus drie keer zoveel geld om te besteden. In plaats van meerdere goedkopere jurkjes, koop je één dure die je gewoon vaker draagt.


2. Draag nooit platte schoenen
Platte schoenen zijn natuurlijk een stuk comfortabeler, dat is ook precies de reden dat veel mensen met platte schoenen maar een beetje voortsjokken. En wij miljonairs zijn natuurlijk niet zo! Bovendien helpen hakken je met regel 3, zoals je hieronder ziet.


3. Zorg dat je langer lijkt
Mensen die lang zijn lijken meer autoriteit te hebben en geloofwaardiger te zijn. Koop daarom kleding en schoenen die je langer laten lijken.

4. Neem een hobby
Een hobby laat je in contact komen met mensen met dezelfde interesses. Neem geen hobby als tennis of paardrijden, rijke mensen hebben vaak hun eigen tennisbanen en stallen. Ga bijvoorbeeld skiën: niemand is zo rijk dat ie zijn eigen skipiste heeft, ideaal dus!


5. Slaap genoeg
Zorg dat je elke nacht genoeg slaap krijgt, maar onderzoek eerst hoeveel slaap je precies nodig hebt. Houd een slaapdagboek bij en kijk bij hoeveel uren je niet alleen het meest productief bent, maar ook wanneer je de mooiste huid hebt. Probeer dit urenaantal aan te houden, ook in het weekend!


6. Raak je accent kwijt
Dit geldt voor iedereen, behalve mensen met een echt Engels accent.


7. Houd je altijd aan de dress code
Je moet het spelletje meespelen, als je je niet aan de dress code houdt, win je nooit.


8. Let op je accessoires
Alles wat je draagt, bij je hebt of noemt wordt aan je verbonden. Zorg dus dat een merk de juiste waarden uitstraalt. Dit gaat niet alleen om die designerjurk, maar ook om de koffie die je op straat aan het drinken bent!


9. Wees gemanierd
Op een bepaald punt in je leven wordt er van je verwacht dat je goedgemanierd voor de dag kunt komen. Mensen zullen beter over je denken dan wanneer je altijd onbeschoft bent.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron.