Tips om wakker te blijven

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We hebben allemaal wel eens van die dagen op het werk dat wakker blijven gewoon net even iets moeilijker is. Of je nou slecht geslapen hebt door de warmte, een nachtje doorgehaald hebt in de kroeg of een wilde nacht tussen de lakens toch belangrijker vond dan een goede nachtrust, we kunnen gewoon niet altijd onze fantastische energieke zelf zijn.

Natuurlijk zou je liters koffie en energiedrank in kunnen slaan, maar je zou ook eens kunnen proberen op een meer natuurlijke manier wakker te blijven. Hier acht ideeën om eens te proberen als je weer eens niet kan stoppen met gapen.

1. Ga naar buiten
Al dat kunstmatige licht, het constante gestaar naar je computer en de muffe lucht doen niet veel goeds voor je slaperige hoofd. Ga vijftien minuten naar buiten, loop een rondje en snuif wat frisse lucht op.


2. Beweeg
Misschien kijken je collega’s wat raar, maar misschien willen ze wel met je meedoen! Het verhogen van je hartslag zorgt ervoor dat er wat zuurstof door je lichaam naar je hersenen wordt gepompt. Jumping jacks, touwtjespringen of de trap op en af rennen, het werkt allemaal!


3. Koel af
Om even snel wakker te worden neem je een glas ijskoud water met citroen en spetter wat koud water in je gezicht. Het helpt ook om een ijsblokje tegen je polsen te houden of om erop te zuigen.


4. Snacktijd
Ga nu niet voor de calorierijke snack vol met suiker, maar ga voor fruit of iets met eiwitten. Probeer bijvoorbeeld eens komkommer met chili poeder of watermeloen met cayennepeper.


5. Adrenaline
Van even goed schrikken wordt je alert en oplettend, dus kijk even lekker een trailer van een horror- of actiefilm!


6. Verander van positie
Misschien staat je stoel wel op standje relaxed, dat helpt natuurlijk niet echt. Probeer eens wat andere posities uit of dump de stoel helemaal, staand werken werkt ook heel goed.


7. Dans
Zet een lekker nummertje op en dans voor vijf tot tien minuten. Als dat er niet voor zorgt dat je wakker wordt, dan doen die beschamende blikken van je collega’s het wel.


8. Lach
Als je lacht komt er endorfine vrij waardoor je lichaam weer een beetje wakker wordt. Wissel de laatste moppen uit met een collega die ook moeite heeft met wakker blijven of kijk een paar grappige filmpjes.


Bron. Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron