Ombre nagellak tutorial

Gezicht door Vrouwen redactie

De ombre trend komt nog steeds overal terug. Je ziet het in kleding, haar, accessoires en op nagels. Wij zijn vooral fan van de nagels, omdat je zo lekker veel kunt afwisselen met allemaal verschillende kleurtjes. Als je het eenmaal onder de knie hebt is het ook helemaal niet moeilijk, dus het is zeker het proberen waard!

De benodigdheden:
- Nagellakjes, het beste 3 tot 5 verschillende kleurtjes, dan wordt het het mooist
- Make-up sponsjes
- Transparante nagellak
- Nagellak remover
- Wattenstaafjes

Stap 1
Breng een basislaag aan. Kies voor een lichte kleur die bij de rest van je kleurtjes past.


Stap 2
Pak een make-up sponsje en breng verschillende streepjes nagellak aan. Heel leuk is het om van licht naar donker te gaan, maar een beetje experimenteren kan ook heel goed uitpakken! Zorg dat je niet over een ander kleurtje heen lakt, zodat er geen andere nagellak aan je borsteltje komt (haal het er anders even af met een watje en nagellakremover).


Stap 3
Dep het sponsje voorzichtig op je nagel, maar ga wel een millimeter heen en weer, zodat de kleuren een heel klein beetje over elkaar gaan. Als er teveel nagellak op het sponsje zit kun je hem beter eerst even op een papiertje deppen. Het maakt niet uit als het niet volledig dekt, daar is de basislaag voor.

Stap 4
Haal met een wattenstaafje met nagellakremover de nagellak op je huid weg.

Stap 5
Breng een topcoat aan zodat de nagellak langer blijft zitten. Je kunt ook kiezen voor een topcoat met een subtiel glittertje, dat kan er ook heel mooi uitzien.

Bron. Afbeeldingen: bron