Partyproof make-up

Gezicht door Vrouwen redactie

We houden natuurlijk allemaal van een lekker avondje uit: heerlijk dansen en pas weer thuiskomen als de vogeltjes alweer beginnen te fluiten. Het enige probleem dat wij regelmatig ervaren is dat we het door al die prachtige dansjes en de tropische temperaturen in onze favoriete club toch altijd wel snel warm krijgen. En tja, veel te hoge temperaturen = een bezweet gezicht = uitgelopen make-up. Daar houden we natuurlijk niet van, dus voortaan gaan we goed voorbereid met deze zeven tips op stap!

1. Toiletpapier op je gezicht
Tijdens een nacht flink dansen zou het kunnen dat je op een gegeven moment het toilet bezoekt en erachter komt dat je gezicht enigszins bezweet is. Ga in dat geval naar het toilet en dep je gezicht met toiletpapier, dit zal het meeste zweet en glimmende effect zeker weghalen. Let op: deppen, niet wrijven! Daar krijg je vlekken van in je gezicht, zeker als je foundation op hebt.


2. Handcrème in je haar
Komt dit je bekend voor? Heb je jezelf mooi opgemaakt, een leuke outfit uitgekozen en je haar gedaan, is het tijd om naar de locatie des party te gaan, REGENT HET. Het is en blijft Nederland, dus na zo’n heerlijk fietstochtje richting club loop jij meteen rond met coupe pluis. Nu niet meer. Meng wat handcrème met water en breng dat aan op de pluizige delen van je haar. Een haarolie (zoals Maroccan oil) doet ook wonderen.


3. Handcrème onder je ogen
Of je nou te hard gefeest hebt, door de regen gelopen hebt of het even niet meer zag zitten, van uitgelopen mascara wordt niemand blij. Doe een druppel handcrème op een toiletpapiertje en veeg de mascara zo weg.


4. Lipstick op je wangen
Bleekjes, omdat je stiekem al een beetje moe bent? Zelfs je lipstick is multifunctioneel. Zet een paar stipjes op je jukbeenderen en smeer het goed uit. Hallo appelwangetjes!


5. Wimperkruller onder de föhn
Als je je wimperkruller een paar seconden opwarmt met je föhn zullen je wimpers meer krullen, daarnaast zal de krul ook langer blijven zitten.


6. Fixing spray
Tegenwoordig verkopen bijna alle make-up merken wel fixing sprays. Na het aanbrengen van je party make-up spray je over je gezicht en je make-up blijft instantly langer zitten. Het is een wondertje in een flesje.


7. Lippenstift voor de hele avond
Breng eerst een dun laagje foundation aan op je lippen. Kleur daarna je hele lippen in met een neutraal lippotlood en breng daarna lippenstift aan. Hap op een tissue en breng daarna een laagje lipgloss aan. Zo blijven je lippen de hele nacht lang goed gekleurd.


Bron, bron, bron, bron. Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron