Ontdek de Algarve

Reizen door Vrouwen redactie

Ben je deze zomer nog niet op vakantie geweest maar begint het wel te kriebelen? Wij kennen het gevoel! Wij zouden ook nog wel wat heerlijke buitenlandse zon kunnen gebruiken en dromen stiekem naar bij de Algarve in Portugal. Om je lekker te maken voor dit prachtige deel van Europa hebben we vijf topuitjes gevonden die je meteen in de mood brengen om spontaan een lastminute te boeken. Ook tippen we meteen een paar leuke accommodaties van Elizawashere die in de buurt te vinden te zijn.

1. Vismarktjes
Wij zijn gek op eten, in Portugal zijn ze vooral gek op vis eten. Er is geen betere manier om in de plaatselijke cultuur te duiken dan het bezoeken van een lokale vismarkt. De vismarkt in Alhão is zeker aan te raden, er zijn niet alleen minstens 80 kraampjes te vinden, het geheel ziet er ook nog eens prachtig uit. Buiten zijn een hoop kleine cafeetjes waar je na je bezoek een drankje kan doen. In Alhão hebben ze prachtige appartementen te huur, mét zwembad, die heerlijk centraal liggen! Bijvoorbeeld de Quinta Da Murteira.


2. Zwemmen met dolfijnen
Dit is een aanrader voor iedereen. Het is een geweldige ervaring om deze dieren in het wild te zien! Ze worden met veel respect en voorzichtigheid benaderd. Mocht je echt tot het uiterste willen gaan dan kan je ook nog altijd met dolfijnen gaan zwemmen in een park en zelf ervaren hoe intelligent deze prachtige beesten zijn. Portugal is het enige Europese land waar je dit kunt doen!


3. Watersporten
De zee biedt tal van mogelijkheden, je kunt surflessen nemen of een poging wagen om te waterskiën. Ook kun je gaan voor een ritje op een bananenboot of een jetski! Een prachtig dorpje vlakbij zee is Aldreia da Pedralva, waar ze appartementen zoals Vila do Bispo verhuren.


4. De Via Algarviana
De Via Algarviana is een 300 kilometer lange route die vanaf de Spaanse grens helemaal naar het westen loopt. De route staat overal goed aangegeven, net zoals de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. 300 kilometer is misschien wat ver, maar een stukje van deze route is zeker een aanrader!


5. 7-stranden-tocht
Bezoek de zeven stranden van Lagos. De combinatie van witte stranden en spectaculaire rotsformaties maken deze stranden heel bijzonder. Ze liggen in een halve cirkel rond Lagos waardoor je op sommige stranden de zon op ziet komen en op anderen de zonsondergang mee kunt maken! Ben je met kinderen? Bezoek dan het achtste strand genaamd ‘Meia Praia’ aan de oostkant van Lagos. Deze wordt niet door rotsen, maar door duinen omgeven en is zeer geschikt voor de kleintjes doordat het geleidelijk afloopt in zee. Een prachtig complex in de buurt is Quinta Fronteira.


Bron, bron, bron