Top 5 duurste koffiebonen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We kunnen niet zonder koffie. Een eerbetoon aan het vloeibare goud, met deze top 5 van duurste koffiebonen.

1. Kopi Luwak: tussen de $115,- en $590,- per 500 gram

Kopi Luwak is de meest luxe koffie ter wereld. 'Kopi' betekent koffie in het Indonesisch en 'Luwak' is een Indonesisch dier dat rauwe koffiebonen eet. Het dier kan de koffieboon niet verteren en poept de boon dus uit. Dat ietwat onsmakelijk proces vormt de basis van deze legendarische koffie.


2. La Esmeralda: $100,- per 500 gram
Deze koffie staat bekend als de 'Esmeralda Special'. De koffiebonen worden geproduceerd op de Esmeralda Jaramillo boerderij in de bergen van West Panama. De intense en sterke smaak ontstaat door het koude klimaat en het zorgvuldig oogsten van de bonen.

3. St. Helena Coffee: $80,- per 500 gram
Deze koffie komt van het kleine eiland Saint Helena en wordt gemaakt van 'Green Tipped Bourbon Arabica', een boon die alleen op dit eiland groeit. De smaak is prettig fruitig.

4. Fazenda Santa Ines Coffee: $50,- per 500 gram
Deze koffie komt uit Minas Gerais in Brazilie. Het wordt geproduceerd op de Fazenda Santa Ines boerderij, waar alle processen met de hand worden uitgevoerd. De smaak is karakteristiek dankzij vleugjes karamel en bessen.


5. Blue Mountain Coffee: $45,- per 500 gram
Deze koffie wordt geproduceerd op de oostelijke flank van de Blue Mountains in Jamaica. De koffie is beroemd om de milde smaak, zonder bittere nasmaak. De bonen worden ook gebruikt als basis voor de likeur Tia Maria.