De top 10 mooiste hotelzwembaden ter wereld

Reizen door Vrouwen redactie

Waarom in een zwembad zwemmen als de zee om de hoek ligt? Nou hierom! De tien mooiste hotelzwembaden ter wereld zie je hieronder. Zeg nou zelf, wie wil hier nou niet in dobberen?! Mocht je in een van deze unieke hotels willen logeren, dan maken wij het makkeljik voor je: ze zijn allemaal te boeken via hotelzoekmachine Trivago.

The Viceroy Bali

In het binnenland van het vakantie-eiland Bali, een kleine vijf kilometer van het stadje Ubud, ligt het hotel The ‘Viceroy’. Het hotel voor iedereen die graag luxueus wil zwemmen in de jungle. Het hotel is voorzien van een ‘infinity pool’ met uitzicht over het junglelandschap rond de Petanu rivier. Het zwembad is omringd door luxueuze ligstoelen om heerlijk te zonnen terwijl je de geur van de jungle opsnuift. Het hotel bestaat uit meerdere hutjes met rieten daken. Vergis je niet, deze hutjes zijn van alle gemakken voorzien. Onder de rieten dakjes schuilen marmeren vloeren, fijn houtsnijwerk en leerdecoraties, en in één van de hutjes schuilt een luxe spa met zowel westerse als traditionele Balinese spa technieken. Je waant je letterlijk de koning van de jungle.


The Cambrian Adelboden

Het hotel ‘The Cambrian’ ligt in het vreedzame dorpje Adelboden, tegen de hellingen van de Zwitserse Alpen. Het luxe hotel heeft over 71 kamers en suites, plus een spa van maar liefst 750m², compleet met massageruimtes, een sauna en een buitenzwembad met een adembenemend uitzicht op het omliggende berglandschap. Voor degenen die de ervaring “in zwemkleding zonnebaden bij -10 graden celcius” nog van hun bucket list moeten schrappen, dit is de plek. Zomer, winter, hoe koud het ook is, hier kun je in warm water van de frisse buitenlucht, de zon, en het prachtige uitzicht genieten. Hoewel het ook zeer aan te raden is om het zwembad niet meer uit te komen, kun je hier ook goed wintersporten.


Huvafen Fushi

‘Huvafen Fushi’ is een paradijselijk resort op een vele eilandjes van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan. Het eilandje ligt afgelegen in een cluster van ongeveer 50 andere kleine eilanden, en wordt volledig door het resort in beslag genomen. Hier kunnen gasten zwemmen in een T-vormige infinity pool die eindeloos lijkt door te gaan in het turquoise water van de oceaan. ’s Nachts is het zwembad prachtig verlicht door zowel goed geplaatste lampen, als door de vele sterren die vanaf het eiland te bewonderen zijn. Dit maakt een nachtelijke duik echt een unieke ervaring. Wie in dit resort gaat slapen wordt ’s ochtends wakker met uitzicht op niets anders dan oceaan. De gastenverblijven zijn namelijk op palen in de het water gebouwd, en zijn alleen via een lange steiger te bereiken. Vergeet ook vooral niet om een bezoek te brengen aan de spa. Deze ligt onder water, en geeft uitzicht op het zeelandschap en op de vele vissen die langs de ramen zwemmen. Rustgevender kan haast niet.


Jade Mountain Resort

Het ‘Jade Mountain Resort’ is een luxueus complex op het eiland Saint Lucia in de Caribische Zee, zo’n 450 kilometer ten zuiden van Saba en Sint Eustatius. Het hotel is vernoemd naar het uitzicht: gasten kijken uit op twee spitse groene bergen aan de andere zijde van de baai van Soufrière. In dit hotel hoef je om lekker te zwemmen niet eens je hotelkamer uit. Want beter dan een infinity pool met fantastisch uitzicht, is een infinity pool met fantastisch uitzicht lekker voor jezelf alleen! Het Jade Mountain resort maakt het mogelijk: hier is elke kamer voorzien van een eigen inifnity pool met een adembenemend uitzicht over de bergen, de baai en de eindeloze Caribische Zee.


Anantara Qasr Al Sarab

Het ‘Anantara Qasr Al Sarab Desert Resort’ ligt midden in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel het adres van dit hotel hoort bij Abu Dhabi, ligt het complex zeker 200 kilometer van het centrum verwijderd, en is de omschrijving ‘afgelegen’ zeker passend. Maar het is juist deze afgelegenheid en het eindeloze uitzicht over de uitgestrekte woestijnvlaktes, die Qasr Al Sarab haar charme geeft. Dit hotel zou geen plaats krijgen in deze top tien zonder een unieke zwemervaring midden in de woestijn. Als een oase van luxe biedt dit hotel de verfrissing van een buitenbad onder de brandende zon van het midden oosten. Het bad is voorzien van mooie fonteinen en palmbomen, en is na zonsondergang prachtig verlicht. Dankzij de bruine lemen muren, houten balken, en het typische interieur geeft het hotel een passend oosters gevoel.


Marina Bay Sands

Met haar drie torens, verbonden door een enorm dakterras, is ‘Marina Bay Sands’ het meest spectaculaire hotel van Singapore. Het hotel is vernoemd naar de baai waar het hotel aan ligt, en is dan ook bekend om het fantastische uitzicht, vooral vanuit het zwembad. In de 150 meter lange infinity pool kunnen gasten van dit hotel letterlijk langs de skyline zwemmen. Vooral's nacht is het uitzicht fantastisch, onder meer vanwege alle lichtjes. Het hotel heeft naast een waanzinnig zwembad overigens ook een casino, een theater en zelfs een museum. Ook kun je o.a. op het dakterras heerlijk eten. Wat dacht je van een chocolade all-you-can-eat buffet? Het hotel heeft bijna alles wat gasten kunnen wensen. Alleen geen kauwgom, dat is in Singapore verboden.


Rostock Ritz Desert Lodge

Nergens kan zwemmen zo spannend zijn als in het ‘Rostock Ritz’ hotel. En voor wie denk dat dit een hotelletje is in het Duitse Rostock heeft het goed mis. Dit afgelegen doch avontuurlijke hotel is vernoemd naar de Rotstock bergen in Namibië. Voor je in dit zwembad duikt moet je ’s ochtends eerst even om het hoekje gluren om te controleren of er geen leeuw, luipaard of ander wild beest in het zwembad ligt. Het Rostock Ritz ligt zeer geïsoleerd en geeft een uitzicht over de uitgestrekte savanne van Namibië, zonder in de verste verten ook maar iemand te zien. Je kunt ook op expeditie om van zebra’s, struisvogels of luipaarden te spotten.


The Library

Het Thaise hotel ‘The Library’ (de bibliotheek) ligt aan de oostkust van het vakantie-eiland Koh Samui. Het zal niet verbazen dat een hotel dat ‘The Library’ heet veel literatuur in huis heeft. Sterker nog, er is daadwerkelijk een bibliotheek aanwezig. Ondanks de vele verschillende genres die op de planken te vinden zijn, gaat de ode van dit hotel speciaal uit naar de thriller/horror verhalen. Deze brengen ze tot leven door een bloedbad aan te bieden. Je echt: een bloedrood zwembad. Geen zorgen, de kleur komt van de rode tegels op de bodem. Er zit schoon, doorzichtig water in het bad. Het hotel ligt direct aan het strand, mocht je het rode water zat zijn.


Hacienda Na Xamena

Party eiland Ibiza staat bekend om de legendarische feesten. Maar het eiland heeft meer te bieden, waaronder gastvrijheid van de hoogste graad. ‘Hacienda Na Xamena’ is hier een perfect voorbeeld van. Dit hotel ligt aan de noordwestkust van het eiland, niet ver van het kustplaatsje Port de San Miguel. Boven een afgrond van 180 meter boven de baai van Na Xamena zijn maar liefst 77 kamers en suites gebouwd. Met daarbovenop een groot trapsgewijs zwembad. Bovendien heeft dit zwembad bubbels! Je kunt hier dus heerlijk weken en bubbelen, en dat alles met een subliem uitzicht over de Balearische Zee. Dit gedeelte van het eiland is het wilde, natuurlijke en onontdekte Ibiza.


Katikies

Hotel ‘Katikies’ is te vinden op het Griekse eiland Santorini, ook wel Thera genoemd. Het is bekend om haar steile rotswanden, vulkanische eilandjes en volgens sommigen is het zelfs de locatie van het legendarische verzonken eiland van Atlantis. Santorini is een ongewoon eiland, en hetzelfde geldt voor hotel Katikies. Het ligt in het pittoreske dorpje Oia, in het noorden van het eiland. Het zwembad is de parel van het hotel. Het biedt een prachtig uitzicht op de turquoise wateren en de verborgen vulkaan, die verscholen ligt in de diepe wateren van de Egeïsche Zee.