Welk huidtype heb jij?

Gezicht door Vrouwen redactie

Ken je dat moment dat je bij de drogist staat omdat je ‘even’ een dagcrème wilt kopen maar dat je vervolgens wordt blootgesteld aan talloze keuzes? Crème voor een droge huid, een vette huid, een geïrriteerde huid, etc. Wat voor een huidsoort heb jij eigenlijk? Misschien maakt de onderstaande uitleg je volgende drogisterijbezoek iets gemakkelijker.

Normale huid
Bij een normale huid zijn de poriën bij de wangen heel fijn en de poriën op je voorhoofd, neus en kin iets groter. De huid voelt niet vet of droog aan en na een douchebeurt voelt het gezicht heel comfortabel aan.


Droge huid
Je huid voelt droog aan en in de middag verschijnen er regelmatig schilferachtige plekjes. Een droge huid heeft bijna nooit puistjes en na het douchen voelt de huid erg strak aan. Bij dit type huid kun je het best een dag- én nachtcrème gebruiken.


Vette huid
De huid voelt vet aan en heeft grote poriën. De huid glimt vaak en na een wasbeurt voelt het juist goed aan. Acne komt veel voor bij dit huidtype. Een dagcrème en make-up die gemaakt zijn voor een vette huid gaan overmatig glimmen tegen.


Gecombineerde huid
Bij een gecombineerde huid heb je eigenlijk vette én droge stukken huid. Je wangen zijn vaak droog en het voorhoofd wat vettig. Dit huidtype schijnt bij vrouwen veel voor te komen. Gebruik het liefst twee verschillende crème; een crème voor vette huid op je voorhoofd, een crème voor droge huis of je wangen.


Gevoelige huid
Dit type raakt snel geïrriteerd en wordt gekenmerkt door jeuk, een branderig gevoel en roodheid. Na het wassen voelt de huid droog aan en jeuken bepaalde gedeelten. Gebruik zo natuurlijk mogelijke op deze huid, met zo min mogelijk additieven, parabenen en microplastics.


Bron,bron,bron,bron,bron,bron,bron