Cougar een taboe?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Mannen met jonge chicky’s worden vaak wel geaccepteerd. Maar vrouwen die een jong blaadje van de boom plukken worden minder gewaardeerd. Patricia Paay is hier een perfect voorbeeld van: zij date eigenlijk altijd mannen die een stuk jonger zijn. Het liefst slaat de 64-jarige twintigers aan de haak. Dat zien we als we onze ogen over haar c.v. aan (knappe!) dates laten glijden.

Het beeld dat Nederland over Cougars heeft mag best wat bijgesteld worden. Hallo, we leven in 2013! In de zesdelige Nederlandse Productie Cougar Love portretteert ervaringsdeskundige Patricia Paay (who else?) twaalf cougars. Op deze manier laat ze ons meekijken in hun wereld. Bestaat deze wereld echt alleen maar uit tijgerprintjes, opgespoten lippen en seksverslavingen (die laatste zagen we bij Samantha uit Sex And The City), of is dit enkel een beeld dat op ons netvlies verschijnt bij het horen van deze term?

Vanaf 10 oktober zit de redactie van Vrouwen.nl elke donderdag om 22:00 uur aan de buis gekluisterd, want dan wordt Cougar Love uitgezonden op TLC. De serie laat zien dat leeftijd geen rol hoeft te spelen tijdens een relatie. De motivatie van de vrouw om een relatie aan te gaan met een jongere man kunnen we wel bedenken, maar ook de motivatie van de jongere man wordt weergegeven. Liefde, seks, onwaarschijnlijke romances en zwoele slaapkamerverhalen worden door TLC onder de loep genomen. Dat wordt nog spannend.

Eén ding komt wel heel duidelijk naar voren in de serie: cougars willen niks weten van hun leeftijdsgenoten. Is leeftijd dan toch meer dan alleen maar een getal als het om liefde gaat?


Anita ligt dankzij haar jeugdige uitstraling goed in de markt bij jonge mannen. Maar haar kinderen vinden dat maar niks.

Charlotte walgt van bierbuiken en witte onderbroeken van oude mannen, om niet te spreken van de vaak haperende geslachtsdelen.


Bron, bron