Welke kleur lippenstift past bij jou?

Gezicht door Vrouwen redactie

Je hebt wel eens van die momenten dat je op straat loopt en van een tegenligger denkt: ‘Zou je dat wel doen’? Dit kan gaan over een net iets te kort rokje, een té diepe decolleté of totaal de verkeerde kleur lippenstift. Omdat je natuurlijk niet wilt dat jij die tegenligger bent is het misschien wel leuk om te weten welke kleur lippenstift bij jou past!

Om te bepalen welke kleur bij jou past kijk je allereerst naar de huidskleur. Is je huidskleur warm of koud? Dit kun je zien door te kijken welke kleur sieraad jou beter staat, goud of zilver? Bij zilver ben je een ‘koud’ en bij goud ben je ‘warm’ persoon. Als je een warme huid hebt passen kleuren met een gele ondertoon goed bij je, zoals karamel, goud, brons en roze rood. Als je een koude huid hebt kun je beter kiezen voor de kleuren met een roze ondertoon zoals donkerrood, beige en koel bruin.

Mensen met een donkere huid hebben geluk als het gaat om lippenstift. Ze kunnen namelijk gewoon echt álles hebben. Van donkerrood tot lichtroze en zelfs geel, het zal je prachtig staan!

Behalve de huidskleur is je haarkleur ook bepalend bij de keuze van je lippenstift. Zie hieronder welke kleuren mooi staan bij welke haarkleur.

Blond: zachtroze, koraal of lichtbruin
Bruin: dieprood en donkerroze
Rood: brons- en kopertinten, roze en bordeauxrood
Zwart: frambozenrood, roze en bordeauxrood


Bron,bron,bron,bron