Leukste food blogs & boeken van nu

Eten door Vrouwen redactie

Eten is een hot topic. Het is leuk, lekker, gezellig en voor ieder mens heel hard nodig. Toch hebben sommige mensen meer plezier in koken en in eten dan anderen. Hoe word je een foodie? Stap een is je te laten inspireren door andere foodies. Daarom zetten wij de leukste food blogs en boeken voor je op een rijtje. Overigens slaat Vrouwen.nl zelf een gezonde culinaire weg in: vanaf volgende week zie je hier regelmatig gezonde én lekkere recepten van Foodness (nu nog under construction) - een nieuw zusje van Vrouwen.nl.

Blog: La Cuizine
Dit nieuwe culinaire webmagazine werkt samen met zowel hobbykoks als professionele chefs, waardoor er zowel voor de beginner als voor de diehard foodie van alles te vinden is. Zo krijg je een elke week een kijkje in de keuken van een restaurant (ínclusief recept!) maar is er ook regelmatig een budgetrecept te vinden, zoals een quinoasalade die nog geen vier euro kost. Leuk recept: de anti-verkoudheidsthee met gember, kaneelpoeder en honing.


Boek: The Culy way of life door Monique van Loon
Monique is oprichter van food website Culy.nl en bracht deze maand het door haar geschreven The Culy way of life uit. Dit boek is geen 'gewoon' receptenboek, maar een soort bloemlezing uit het leven van rasechte foodie. Of het nu gaat over het dekken van de tafel of het kiezen van de wijn bij het eten, Monique weet raad. Oh, en het super simpele recept voor kaneelstengels (bladerdeeg + beetje melk + suiker + kaneel) moet je absoluut een keer proberen!


Blog: Gewoon wat een studentje 's avonds eet
Leonie is inmiddels eigenlijk al geen student meer, dus haar blog is nu omgedoopt tot ‘Gewoon wat een ex-studentjes ‘s avonds eet'. Op haar blog plaatst ze vrijwel elke dag wat ze gaat eten, met leuke en laagdrempelige recepten. Haar bijna 40.000 Facebook likers volgen het maar al te graag - en wij ook!


Boek: Het voedzelzandloperkookboek van Pauline Weuring
De recepten in dit kookboek zijn gebaseerd op de ideeën van Kris Verburgh, de schrijver van de Voedselzandloper, waarbij je minder (rood) vlees, brood, pasta en witte rijst eet en juist meer groenten, peulvruchten en fruit. Alle recepten in het kookboek zijn bedacht en gemaakt door foodie Pauline, die op Uit Pauline’s Keuken elke dag originele recepten plaatst. Let vooral op de foto’s (zowel op haar site als in het boek!) die je direct doen watertanden. Hmm!


Blog: Chicks love food
Grappig, origineel en enthousiast. Dat zijn Nina en Elise, de chicks achter Chicks love food. Ze houden niet van ingewikkelde recepten met een waslijst aan ingrediënten, maar wel van goed eten zonder teveel poespas. De beste rubriek: Sinner Sunday, met indulge recepten om heerlijk van te genieten op de zondagmiddag. Wat dacht je van een zelfgemaakte apple crumble schotel?

Wat is jouw favoriete food blog of receptenboek?