Waarom pure chocola goed is voor je

Eten door Vrouwen redactie

Chocola is een van onze grootste guilty pleasures. Maarrr laten we het wel een beetje gezond houden, door te gaan voor pure chocolade. Dat is namelijk geheel volgens onze goede voornemens: gezond leven, maar tegelijkertijd ook genieten! Vijf redenen om pure chocola te eten.

1. Het bevat nuttige voedingsstoffen
Van mineralen en vitamines tot anti-oxidanten, pure chocola heeft het. Naast onder andere ijzer, magnesium, koper en mangaan zitten er ook vezels in pure chocola. Omdat chocola ook suiker bevat is het wel verstandig om met mate te blijven eten: 1 a 2 blokjes per dag.


2. Het helpt de bloeddruk te verlagen
Hoewel het nog niet onomstotelijk bewezen is zijn er veel aanwijzingen dat pure chocola helpt om een hoge bloeddruk te verlagen, waardoor het risico op hartproblemen vermindert. Ook dit gaat overigens over kleine hoeveelheden pure chocola; wie elke dag een hele reep wegwerkt mist het profijt!

3. Het is goed voor je huid
De anti-oxidanten in pure chocola beschermen het DNA in je cellen, en zorgen er zodoende voor dat je huidcellen niet of minder snel verouderen. Dat is goed nieuws voor je huid! Ook bevat pure chocola flavonolen, die ervoor zorgen dat er meer bloed naar je huidcellen stroomt, voor een gezonde blos.


4. Het is goed voor je hersenen
Chemische stofjes zoals PEA zitten in pure chocola, maar worden ook door je hersenen aangemaakt als je verliefd bent. Dit stofje zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt: het gelukshormoon. Dat is goed voor je brein en het onderhoud van hersencellen.


5. Het is goed voor je tanden
Raar maar waar: pure chocola is goed voor je tanden. Er zit namelijk theobromine in, wat je glazuur versterkt. Omdat er relatief weinig suiker in pure chocola zit zorgt het daardoor niet voor gaatjes, maar helpt het tot op zekere hoogte juist om gaatjes te voorkomen.

Bron, bron.