Golden Globes 2014: winnaars & jurken

Mode & trends door Vrouwen redactie

De uitreiking van de Golden Globes is de voorloper van de Oscars, en dus a big deal in Hollywood. Uniek aan de Globes is dat er zowel prijzen voor tv als film worden uitgereikt. Kortom: nóg meer celebrities en mooie outfits op de rode loper! Eerst de grote winnaars op een rijtje, dan ga we daarna knappe jurken en mooie mensen kijken.

Beste dramafilm: 12 Years a Slave, die o.a. Captain Phillips en Gravity versloeg. De winnaar van de beste comedy/musicalfilm (dat is een aparte categorie bij de Globes): American Hustle. De prijs voor beste TV serie ging naar Breaking Bad. Leonardo diCaprio mocht een beeldje mee naar huis nemen als beste acteur in een comedy/musicalfilm voor zijn rol in The Wolf of Wall Street, en Amy Adams kreeg de vrouwelijke variant voor haar rol in American Hustle.

American Hustle was de grote winnaar van de avond. Niet alleen won de film de titel beste comedy/musicalfilm en kreeg Amy Adams de award voor beste actrice in de comedy/musicalfilm, ook Jennifer Lawrence werd beloond met de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in dezelfde film.

Winnaar Jennifer Lawrence ging naar huis met de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.



Amy Adams won beste actrice in de comedy/musicalfilm, net als Jennifer Lawrence voor de film American Hustle.



Leonardo Dicaprio met zijn award voor beste acteur, in de film The Wolf of Wall Street.



Lena Dunham (uit Girls). Bewijst dat het bijzonder verfrissend is om 'echte' vrouwen op de rode loper te zien.



Zooey Deschanel. Altijd en immer een plaatje.



Hayden Panettiere showt haar tatoeage.



Chris Pine, onze nieuwe crush. Hij speelt o.a. in de film Shadow Recruit die nu draait.



Foto's via Reporters