10 Gekke Fruitsoorten

Eten door Vrouwen redactie

Lekker gezond eten, op z'n tropisch. Een selectie fruitsoorten die je niet zo 1, 2, 3 in een fruitmand ziet liggen.

Bron


Passievrucht - Tropische landen
Wordt voornamelijk gebruikt om extra smaak in sapjes toe te voegen.


Sterrenfruit - Indonesië, India en Sri Lanka
Wordt gebruikt om gebaksvulling te maken en sausjes. Qua smaakt lijkt het op een peer maar dan zoeter.


Mangosteen - Sunda Eilanden en de Molukken
De zaadjes zijn glimmend wit met een perzikachtige substantie. De vrucht zou vol met antioxidanten zitten die verschillende ziektes helpen voorkomen.


Durian - Maleisie en Brunei
Fruit dat ruikt als een oude zweetsok. Toch zou de stekelige schil erg smakelijk zijn.


'Draken' Fruit (Dragon Fruit) - Mexico
Fruit dat rauw gegeten kan worden maar ook in de thee gedoopt kan worden. Heeft een verassend zoete smaak.


Kiwano - Afrika
Dit fruitstuk lijkt een beetje op een kokommer maar is wel een stuk zouter.


Ackee - Jamaica
Als je de Ackee wilt op eten moet je de zwarte topjes verwijderen evenals het gele vlees, deze zijn namelijk giftig.


Buddha’s Hand - China en India
Wordt gebruikt om vis te kruiden, wordt ook rauw gegeten in salades.


Tamarillo - Peru en Colombia
Smaakt bijna hetzelfde als de passievrucht.


Vla Appel (Custard Apple) - Taiwan, India en Afrika
Heeft een zoete smaak, en smaakt naar vla.