Bucket list inspiratie - maar dan anders

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Nog op zoek naar inspiratie voor je bucket list? Normaal denk je bij de bucket list aan stunts die je tijdens je leven uitgehaald moet hebben voor je het loodje legt, maar wij doen het anders. Aan het einde van je leven weet je precies wat je allemaal anders had willen doen. Waarom probeer je niet om daar vandaag al wat wijsheid uit te halen?

Daarom: 15 dingen die je nu juist niét moet doen of zijn, zodat je straks, als het tijd wordt om dingen op je bucket list af te strepen, nergens spijt van hebt.

1. Bang zijn om dingen te doen. Angst kan ons verlammen, maar probeer ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.


2. Die verschrikkelijke baan niet opzeggen. Ook al moet je de huur betalen en voor je familie zorgen, je kunt jezelf niet dwingen om elke dag ongelukkig te zijn.


3. Niet doorhebben hoe mooi je bent. Er zijn heel veel verschillende definities van schoonheid en je moet nooit denken dat je iemands aandacht niet waard bent.


4. Bang zijn om ‘ik hou van je’ te zeggen. Van iemand houden is een dierbaar cadeau, zelfs al is die liefde niet wederzijds.


5. Teveel geven om wat andere mensen denken. Als je ouder wordt kom je erachter dat de meningen van anderen niet bepalend zijn voor je eigen geluk.


6. Wrok koesteren, vooral voor diegenen waar je van houdt. Kies ervoor om je pijn los te laten in plaats van erin te blijven hangen.


7. Niet voor jezelf opkomen. Zelfs al zijn anderen het niet met je eens, dat betekent niet dat je je eigen principes in de steek moet laten.


8. Niet stoppen om het moment te waarderen. Stop met sms’en en het maken van foto’s en besef wat je aan het doen bent terwijl je het doet.


9. Weigeren om vriendschappen hun gang te laten gaan. Soms groeien mensen uit elkaar. De connectie forceren zal meer kwaad dan goed doen.


10. Je teveel zorgen maken. Je zorgen maken, vooral over dingen die nog niet eens gebeurd zijn, is nutteloos.


11. In nutteloos drama terechtkomen. Drama kan verslavend zijn, maar het heeft absoluut geen nut. Maak geen big deal van hoe slecht je dag is.


12. Niet genoeg tijd doorbrengen met geliefden. We zijn allemaal maar voor een bepaalde tijd op aarde, koester die tijd.


13. Niet eerder dankbaar zijn. Leer om dankjewel te zeggen en leer om het te menen. Zoveel delen van je leven zullen verbeteren als je dat doet.


14. Nooit voor anderen optreden. Het is misschien niet je roeping, maar je moet het toch minstens een keer proberen. Het is een belangrijke levenservaring.


15. De kans missen om met je grootouders te praten voordat ze dood gaan. Zij hebben heel veel kennis en zullen er niet zo heel lang zijn om mee te praten.


Bron