5 Etenswaren waarvan we onterecht denken dat ze gezond zijn

Eten door Vrouwen redactie

Als we door de supermarkt lopen proberen we (meestal dan) de meest gezonde producten te pakken. Alleen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Veel producten zijn misleidend (bekijk hier de 10 meest misleidende verpakkingen) of er zitten toch meer slechte ingrediënten in dan je had verwacht. Vandaar een klein beetje hulp met deze vijf etenswaren waarvan je dacht dat ze gezond waren.

Er wil nog wel eens addertjes onder het gras zitten!

1. Donker brood. Omdat fabrikanten weten dat wij graag donker brood eten omdat dit gezonder is dan wit brood, spelen ze daar ook op in door brood donker te kleuren. Dit betekent lang niet altijd dat het ook gezond volkoren brood is; er kan net zo goed gewoon tarwemeel in zitten waardoor het dus helemaal niet gezonder is...


2. Frozen Yogurt: de nieuwe hippe vervanger van ijs is Frozen Yogurt (bevroren yoghurt). Klinkt gezond, maar door die yoghurt gaat vervolgens vaak veel suiker en er komen bovendien zoete toppings bovenop... En dan is het opeens toch niet zo heel veel gezonder dan een ijsje.


3. Soep uit pak. Zoals met zoveel producten is ook verse soep wel gezond, alleen is soep uit pak helaas niet vers. Dit betekent dat het vol zit met zout en conserveringsmiddelen en verder weinig toegevoegde waarde heeft voor je gezondheid.


4. Rijstwafels. Het probleem met rijstwafels is dat we er snel teveel eten. Je denkt dat het een onschuldig wafeltje is maar omdat het niet vult eet je er snel 4 of 5 en dan eet je toch een hoop toegevoegde suikers en smaakstoffen. Voorkom dit door er bijvoorbeeld magere kaas of hummus op te eten, dan vult het sneller en eet je er bijvoorbeeld maar twee.


5. Fruitsappen. Vruchtensappen zijn erg misleidend omdat fruit zo gezond klinkt. Maar net zoals bij de soep is vruchtensap alleen gezond als het echt vers is en er niets aan toegevoegd is. Aan fruitsap in pak worden namelijk vaak enorm veel suikers toegevoegd om het lekkerder te maken.


Source, source, source, source, source, source