5 Gezonde ontbijt ideeën

Eten door Vrouwen redactie

Een goed begin van de dag is het halve werk. Je ontbijt is belangrijk, zoals we ondertussen wel weten, maar het is ook snel vrij standaard en saai. Vandaar dat wij vijf gezonde, maar zeker ook lekkere ontbijtjes op een rijtje hebben gezet voor jullie!

1. Grapefruit met volkoren brood en amandelboter.
Als je de grapefruit te zuur vindt kun je een klein beetje suiker strooien op de partjes, dan is het ook voor zoetekauwen echt heel lekker! De amandelboter (te vinden bij natuurwinkels) is een stuk gezonder dan pindakaas, dus als je het lekker vindt kun je dat vaker eten!

2. Aardbeien parfaits.
Simpel: snijd eerst je aardbeien in kwartjes en verdeel ze over twee glazen als je twee porties maakt. Verdeel er vervolgens magere (vanille) yoghurt en muesli over en herhaal dit vervolgens nog een keer. Dat was dat!

3. Scrambled tofu.
Snijd een paar uien, groene pepers en andere groenten fijn en doe er bijvoorbeeld wat sojasaus, knoflook(poeder) en zwarte peper - wat jij lekker vindt! Roerbak het geheel met wat olijfolie. Eet het op of met volkoren toast en klaar is jouw gezonde ontbijtje.

4. Bessen smoothie.
Voeg het volgende samen in je blender: 1 kopje (formaat theekopje) bevroren ongezoete frambozen, 3/4 kopje ongezoete gekoelde amandel of rijstmelk, 1/4 kopje bevroren ongezoete kersen (of weer frambozen), 1,5 el honing, 2 theelepels fijn geraspte verse gember, 1 theelepel gemalen lijnzaad, 2 theelepel vers citroensap. En jouw smoothie is klaar. Ready, set, go.

5. Fruitsalade.
Makkelijker gaat het niet worden.. Gebruik al je favoriete fruitstukken en voeg er een beetje limoen- of citroensap aan toe. Heerlijk.

Bron, bron