DIY: lijstjes met black wash

Wonen door Vrouwen redactie

Het moeilijkste aan een huis inrichten zijn de kleine details. Iets wat zowel bij jou al bij het huis past is natuurlijk het mooiste. Niet zomaar een random schilderij omdat er maar iets moet hangen en de plek op de muur anders zo kaal is. Maar het is zo moeilijk, want iets als een schilderij is meteen zo definitief. Of toch niet? Met het mooie weer van de afgelopen dagen heeft onze Mariëlle zelf schilderijtjes gemaakt, waarvan je de inhoud kan veranderen wanneer je maar wil. Zij heeft een aantal tijdschriften aan flarden gescheurd. Daar staan namelijk altijd mooie afbeeldingen in. Ze laat zien hoe het moet!


Wat je nodig hebt

- Een plank hout (of twee) die groot genoeg is om in vieren te zagen en waarbij dan nog steeds een rand van ongeveer 3 cm omheen vrij blijft wanneer je er een tijdschrift op legt. Tip: vaak kun je bij de bouwmarkt de planken kosteloos op maat laten zagen, wanneer je de planken bij hen koopt.
- Een schuurmachine, die je ook kunt huren als je er zelf geen hebt.
- Een wash, wij gebruikte black wash.
- Klemmetjes van de Hema.
- Ringetjes en schroefjes van de bouwmarkt.


De lijsten moeten echt gestuurd worden, want dit ziet er niet uit.


Schuur de hoeken eraf door de schuurmachine vaak over de randen te halen. Let erop dat je het schuurpapiertje niet doorschuurt, maar dat je de het hele schuurvlak gebruikt.


De lijstjes hebben ongeveer drie tot vier lagen wash nodig.



Bij het ophangsysteem kwam een mannenbrein kijken. De schroef moet niet helemaal in de plank geboord worden, maar ver genoeg dat het ringetje eraan gehangen kan worden. Daarna schroef je een schroef in de muur (ook niet helemaal) zodat je het haakje eraan kunt hangen.


Het is best lastig om een schroef door één kant van het klemmetje te schroeven, maar het kan zoals je ziet. Je kunt het klemmetje schijnbaar ook vastlijmen, maar hoe stevig dat is kunnen we je niet vertellen.

In de klipjes kun je van alles hangen. Wij kozen ervoor om mooie afbeeldingen uit een magazine te scheuren. Je kunt natuurlijk ook zelf mooie foto's maken, uitprinten en erin hangen.