5x actief op vakantie

Reizen door Vrouwen redactie

Een actieve vakantie is niet alleen maar rondjes zwemmen in het zwembad, heel fanatiek in je boek lezen of heel hard shoppen. Nee mensen, met een actieve vakantie bedoelen we echt bewegen. Ga bijvoorbeeld voor een ellenlange strandwandeling op het eiland Kefalonia of strek je benen in de bossen van de Costa del Sol.


Bungalows Parque del Sol in Mijas ligt midden in de bushbush. Het park ziet groen van de bomen. Ten midden van alle bungalows bevindt zich een groot gezamenlijk zwembad waar je 's ochtends heerlijk rustig kunt ontwaken met een frisse duik. Wanneer je overnacht in dit bungalowpark krijg je er een gratis huurauto bij waarmee je bijvoorbeeld naar de plaatselijke markt kunt rijden om vers eten te halen. Denk aan vers gevangen vis: Yummy! Laat je je door de auto naar een restaurantje rijden, dan kunnen we je ‘El tipico Andaluz’ aanraden. Een heerlijk tapasbarretje in het plaatsje Estepona dat 45 minuutjes verderop ligt.


Ja, je ziet het goed, de appartementen van Rodi studio's in Karavados hebben volop zeezicht! Zie je jezelf daar al zitten? Cocktailtje in de ene hand en een boek van je favoriete schrijver in de andere? Maar niet te lang, want de bestemming heeft veel te veel in zich om te lang te luieren. Het begint al bij de tuin van de accommodatie die vol geplant is met olijfbomen en bloemen. De accommodatie ligt aan het strand en het stadje Karavados ligt aan de voet van een berg en echt waar, als je hier bent móet je alles van de omgeving gezien hebben voordat je weer vertrekt. Bij elke nieuwe ontdekking zal je even stilvallen. De omgeving is adembenemend. Dit kun je met de auto doen, maar voor de echte avonturier is de benenwagen en geschikter vervoersmiddel.


Villas de Hilario is meer dan een prachtige bestemming in het Spaanse Yaiza. De villa bestaat uit meerdere kamers, maar omdat de eigenaar het niet "het zoveelste" vakantieverblijf wilde laten worden heeft hij elke kamer door een kunstenaar onder handen laten nemen. In de buurt vind je de grotten van Cueva de los Verdes. Die mag je zeker niet overslaan als je op deze bestemming bent. Deze kunnen zelfs de reden zijn voor de reis. Wat het zo bijzonder maakt is dat zich daar de langste lavatunnel ter wereld bevindt die uitkomt op geweldige ondergrondse meren. En daarna is het tijd om baantjes te trekken in het privézwembad en pizza te bakken in de steenoven naast het zwembad.


Het landelijk gelegen Agriturismo La Terra dei Sogni in het Siciliaanse Fiumefreddo heeft een omgeving die gemaakt is om vanaf de fiets te bekijken. Begin je dag met een duik in het zwembad waarna je aan het zwembad geniet van een ontbijtje met uitzicht op de bergen. Maak direct een lunchpakketje klaar, voor een picknick onderweg en pak de fiets voor een tocht door graanvelden, gebergten en vulkanische gebieden.


Wauw, kijk dat uitzicht! Wie een waterrat is, moet ooit in zijn of haar leven in Appartementen Kanakis in Assos overnacht hebben. Met uitzicht op de zee vanuit elk appartement én een zwembad binnen duikbereik, kun je hier je lol op. Vanaf het stadje zijn verschillende strandjes alleen met een boot te bereiken. Hoe romantisch! En zijn verschillende strandjes en schiereilanden in de buurt. Wat dacht je van een dagje strandhoppen? Op een locatie als deze moet je toch alle strandjes en schiereilandjes gezien hebben?


Bij al deze appartementen zit een auto inbegrepen bij een boeking bij Jiba. Dus geen extra vervoerskosten die je niet in je vakantiebudget had inbegrepen. En alles is zo goed als binnen handbereik. Dat is pas relaxed!