Doe de knot, op 5 verschillende manieren

Gezicht door Vrouwen redactie

Wist je dat je haarpunten lanzaam ‘slijten’ als je je haar vaak los draagt? Hierdoor worden de punten aan de onderkant dunner en piekeriger. Als je je haar vaker vast draagt gebeurt dat niet. Draag dus eens wat vaker een knot! Fashionscene selecteerde 10 verschillende leuke knotten, waarvan wij er hier vijf uitlichten. Bekijk ze alle tien op Fashionscene.nl!

Voor deze look heb je een haardonut nodig. Gebruik eerst een volumespray of droogshampoo. buig je hoofd voorover en pak al je haar vast in een hoge staart en rol de donut over de staart heen. Zet het vast met een elastiekje onder de donut. Laat één plukje eruit en draai dat over het elastiekje heen zodat het lijkt alsof je alles van je eigen haar hebt gedraaid, en zet het plukje vast met een speldje. Laat zo veel plukjes als je mooi vindt naar buiten - the messier the better!


Kies aan welke kant je een zijscheiding wilt en neem je haar in je handen aan de andere kant van je scheiding, achter het oor. Maak een relaxte, losse staart. Als je de staart goed vind zitten draai je je haar in een knot. Pin speldjes rond de hele knot en zet het achterstuk van de knot vast. Haarspray helpt goed bij deze look.


Als je zo veel volume wil creëren als hierboven te zien is, helpt het als je je haar een dag of 3 niet gewassen hebt. Droogshampoo helpt deze look enorm. Doe je haar eerst in een staart en spray een volumespray of haarspray op het haar. Dan is het eigenlijk heel simpel; je bouwt de knot op door steeds kleine of iets grotere plukken haar te touperen en vervolgens in een knot over elkaar te draaien. De plukken zet je vast met speldjes.


Deze 'sleek' look werkt het beste als je haar ook daadwerkelijk als 'sleek' kan worden omschreven - aan de slag met een stijltang is dus een goed idee. Doe wat glansserum in je haar van de wortel tot de punten van je haar en borstel je glanzende haar in een lage staart. Je kan een middenscheiding, zijscheiding of geen scheiding kiezen voor deze look. Verdeel de staart in tweeën en doe een deel van het haar in een lus. Maak van het andere deel nog een lus, maar deze keer over de eerste lus heen. Zet vast met speldjes onder de knot.


Pak je haar losjes samen en maak een lage staart. Trek je haar hier en daar iets naar boven zodat het niet te strak zit. Maak kleine vlechtjes in de staart die je net gemaakt hebt. Zet de vlechtjes vast met kleine (liefst doorzichtige) elastiekjes en laat het uiteinde van de vlecht een lang staartje zijn: vlecht ze dus niet volledig. Draai de vlechtjes in een knot en zet ze vast met speldjes.