DIY Pin-up Eyeliner

Gezicht door Vrouwen redactie

Altijd al willen weten hoe je retro make-up en haar uit de jaren 50 namaakt? Dan stellen we je nu even voor aan onze nieuwe beautyblogger Annelon. Zij schrijft speciaal voor Vrouwen.nl een maandelijks artikel over make-up en kleding volgens de jaren 50 stijl. Welkom Annelon!

Annelon: "In deze DIY laat ik in 10 stappen zien hoe je vloeibare eyeliner in pin-up stijl aanbrengt."


Dit is wat je nodig hebt:
- Wattenstaafjes
- Vloeibare eyeliner
- Plakband
- Oogmake-up remover olie (of lotion)

Als je oogschaduw op hebt gebracht, kun je de eyeliner aanbrengen. Ik heb nog een handige tip voor de vrouwen met haast: Doe eerst je mascara op. Als je dan ziet dat je nog tijd over hebt, kun je de eyeliner opbrengen. Het kan soms even duren voordat je de eyeliner op beide ogen symmetrisch aan hebt gebracht.

1) Neem een klein stukje plakband en plak dit op je huid. Hiermee bepaal je de richting van de ‘vleugel’ in je eyeliner. Een richtlijn is vanaf je buitenste ooghoek tot het einde van je wenkbrauw. Plak het plakbandje schuin en niet recht omhoog. Dat ziet er namelijk onnatuurlijk uit. Druk het plakbandje aan (later zul je zien waarom).

2) Trek korte streepjes met het penseel van je eyeliner. De bovenste lijn kun je daarna in één keer tekenen. Vervolgens vul je alles op tot je wimpers. Je kunt de lijn zo dun of dik maken als je zelf wilt.

3) Teken een lijntje langs het plakband omhoog. Ook hier kun je zelf kiezen. Hoe langer de lijn, hoe groter de vleugel wordt.
4) Je trekt een lijntje van rechts naar links. Van het uiteinde van het lijntje tot je boog. Dit heeft de vorm van een driehoekje. Dit vul je op, zodat er overal eyeliner zit.
5) Kijk of de eyeliner op beide ogen hetzelfde is. Anders kun je ze bijwerken, zodat je een symmetrisch resultaat bereikt.
6) Er kan (zoals je ziet) eyeliner in je oog lopen als je in de ooghoeken hebt getekend. Dit kun je met het wattenstaafje weghalen.

7) Trek voorzichtig het plakbandje van onder naar boven eraf.
8) Als je het plakbandje niet goed hebt aangedrukt (zoals ik), dan kan er wat eyeliner onder zijn gekomen. Dit haal je eenvoudig weg met een in de olie of lotion gedoopt wattenstaafje.
9) Bekijk je ogen nogmaals goed. Als je ogen niet helemaal gelijk zijn, dan kun je het nog een beetje bijwerken.

10) En dit is het resultaat. Eyeliner in pin-up stijl.

Ik draag dit naar mijn werk. Als ik uitga, dan kies ik voor een wat grotere vleugel.


Tot volgende maand!