4x Crisisbestendig shoppen

Mode & trends door Vrouwen redactie

Oké, officieel klimmen we misschien al uit de crisis, maar onze bankrekening laat iets heel anders zien. Hoe zorg je dat je er toch modebewust en fashionable bij loopt, of dat je toch leuke gadgets kunt scoren voor je huis? Vier tips.

- Struin de leukste tweedehands markten af
Naast de usual suspects als de IJhallen, de Noordermarkt of het Waterlooplein in Amsterdam, kun je ook afreizen naar kleinere en minder bekende markten. Elke stad heeft minstens een keer per jaar een vlooienmarkt, waar je behalve snuisterijen en dingen voor het interieur soms ook bijzonder aardige kleding kunt scoren. Deze strategie is wel voor mensen met een lange adem: het kan ook voorkomen dat je drie markten bezoekt waar niets te vinden is naar jouw smaak, voor je een keer raak schiet.

- Shop & verkoop online bij VintyWomen
Echte suckers voor merkkleding hebben ook wel eens een lege bankrekening. Dan kun je op de nieuwe website VintyWomen je merkkleding verkopen. Het werkt anders dan bij sites als Marktplaats: je kunt je oude merkkleding (gratis) opsturen, waarna VintyWomen de kleding fotografeert, online zet, verkoopt en verstuurd. Jij krijgt 50% tot 90% van de opbrengst. Dat is makkelijk! Als koper kun je gewoon op VintyWomen.com rondstruinen en naar hartelust shoppen, en omdat de mensen van Vinty er als extra controlestap tussen zitten is de kleding altijd schoon en in goede staat.

- Niet echt shoppen, wel slim: investeer in een naaimachine
Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan is het verstandiger om te investeren in een dure naaimachine, dan in verschillende dure kledingstukken. Je kunt immers zelf op die manier een oude broek omtoveren tot een nieuw rokje, of van een lang T-shirt een hippe crop top maken. Of pimp een saaie spijkershort met een inzet van kant, zoals we in deze tutorial laten zien.

- Sla aan het DIY’en
Een naaimachine is eigenlijk alleen voor de creatievelingen onder ons. Ben je bang dat je je eigen vinger per ongeluk aan je nieuwe short naait? Dan kun je beter gaan verven, lakken of knopen. Het internet barst van de DIY’s, en wij laten er minimaal elke maand eentje zien:

- T-shirt met Aztec print
- DIY sandaaltjes
- Pimp je gympjes
- Fotolijstjes met black wash (interieur)
- Dit doe je met oude gloeilampen (interieur)