Waarom je nooit meer McDonald’s frietjes wil eten

Eten door Vrouwen redactie

Het is geen nieuws dat het eten van McDonald’s beter niet op je menu kan staan als je probeert gezond te eten. Maar soms heb je gewoon zin in een vette snack! De gerenommeerde food journalist Michael Pollan geeft ons nu echter reden om de frietjes van McDonalds voortaan links te laten liggen.

In onderstaande video (die 20 minuten duurt - neem er dus even de tijd voor) legt hij uit hoe je beter zelf kunt koken als je gezond wil leven, maar en passant vertelt hij ook hoe McDonalds eigenlijk alleen aardappelen van het ras Russet Burbank Potatoes wil gebruiken, en geen aardappelen met vlekjes accepteert. Dit specifieke ras is zeer gevoelig voor aantasting door wat ‘Net Necrosis’ wordt genoemd (waardoor vlekjes en strepen ontstaan) en wordt daarom behandeld met een extreem giftig bestrijdingsmiddel. In de staat Idaho in de VS komen boeren vijf dagen de deur niet uit nadat ze hun gewassen behandeld hebben met die giftige spray. Ja, zo giftig. De aardappels moeten na de oogst zes weken blijven liggen in een opslagruimte zo groot als zes voetbalstadions, voordat ze eetbaar zijn.

Wie gaat er mee naar de McDonalds?