Beauty news: langer mooi dankzij de primer

Gezicht door Vrouwen redactie

Karin Boon is eigenaar en creative director van Thedailylady.nl, een online guide voor fashionable moms. Op de site vind je inspirerende artikelen over het reilen en zeilen van vrouwen met een druk gezinsleven. Daarnaast wordt er de nodige aandacht besteed aan (gebruiks-) ervaringen van producten en diensten. Karin schrijft elke maand voor Vrouwen.nl en heeft het vandaag over een bekend beauty product: primer.

Wat is eigenlijk een primer? Waarvoor gebruik je een primer? Wat doet een primer met je huis en wanneer gebruik je dit beauty product? In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat soms de mooiste beauty termen voorbij komen, waarvan ik de betekenis niet weet. Blenden, Lemmen, Primen, Crease, Shapen, Sheer, Shimmery, ben jij er bekend mee? We raken er in ieder geval niet over uit gesproken als vrouwen. Een mooi moment om eens te duiken in de wereld van de primers.


Waarom gebruik je een primer en wat doet het met je huid?
Als je alle visagisten moet geloven, is de primer de beauty must-have van dit moment, maar waarvoor gebruik je eigenlijk de primer? Deze kleurloze basis is geschikt voor elke huidskleur en vormt een onmisbare ondergrond voor huidperfectie: de Primer zorgt ervoor dat je foundation, poeder, blush, kortom je make-up de gehele dag op zijn plaats blijft zitten. Daarnaast vult het lijntjes (handig als je bijna de 40 jaar bent gepasseerd), matteert waar nodig, maakt oneffenheden, rode vlekjes en vergrote poriën minder zichtbaar.

Dus fashionable moms, let’s go to the parfumerie shop en laat je voorlichten welke primer het beste bij jouw huid past!

We hebben alvast een overzicht gemaakt van onze favoriete Primers en een video toegevoegd, zodat je exact te weten komt, hoe jij een primer kunt gebruiken.

Lancome: DreamTone. Verkoopadviesprijs € 95,-
Smashbox: Photo Finish Foundation Primer. Verkoopadviesprijs €32,-
Colorescience: Sunforgettable Primer SPF 30. Verkoopadviesprijs € 52,-
Clinique: Superprimer. Verkoopadviesprijs € 27,-
Shiseido: Ibuki Softener. Verkoopadviesprijs € 29,-
Mac: Prep+Prime-lijn. Verkoopadviesprijs € 28,-