Het alter ego van Songfestival winnares Conchita

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Zelfs als je zaterdag niet voor de tv zat weet je inmiddels wel over wie we het hebben als we de naam Conchita Wurst noemen. Deze prachtige dame met baard won zaterdag het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Met baard? Jazeker, Conchita werd namelijk geboren als Thomas (ook wel Tom) Neuwirth, op 6 november 1988. Sinds hij de winnaar is van het Songfestival gaat het nergens anders meer over dan de man/vrouw met baard. Noem het apart, bizar of mooi… Maar noem het geen toevallige stunt. Jarenlang heeft de Oostenrijker over zijn optreden nagedacht. Hij wilde zich namelijk graag hard maken tegen discriminatie en intolerantie met als motto: je kunt alles bereiken, wie je ook bent.

Maar Thomas is niet altijd ook Conchita geweest - en nog steeds is hij alleen Conchita op het podium. Hij werd bekend in 2006 door mee te doen aan een Oostenrijkse tegenhanger van Idols: Starmania. Maar toen ging hij nog door het leven als Tom. Daarnaast wilde hij ook erg graag de showbizz in, maar tegelijkertijd zijn privéleven zo privé mogelijk houden. Als hij nu over straat gaat als Tom herkent niemand hem als Conchita - heel handig dus! In de Saturday Night show van afgelopen vrijdag (zie onderstaand filmpje!) onthulde Tom ook dat het leven als “luie Tom” een aangename afwisseling is van het vele werk (make-up, haar, kleding) dat kruipt in zijn vrouwelijke verschijning. Ben jij fan van zijn alter ego?


The Common Linnets 2e plaats
Zoals we in Nederland allemaal heel trots kunnen zeggen heeft Ilse met Waylon de tweede plaats bereikt. Waylon heeft daarom ook zijn gedachten verandert over een promotietournee: "Het zou bijna stom zijn om de samenwerking te ontbinden", aldus Waylon tegenover Radio 2. Eerder lieten ze weten geen interesse te hebben in een Europese promotietournee maar Waylon heeft in ieder geval al zijn twijfels! Nu Ilse nog… Hoop jij het?

Bron, bron, bron, bron