How to: Smokey liner

Gezicht door Vrouwen redactie

Sophie noemt zichzelf ook wel Mademoiselle Sophistiqué. Ze is een 20-something beauty addict met een passie voor schrijven. Als gewezen student Taal- en Letterkunde heeft ze sinds de zomer van 2012 haar uitlaatklep gevonden in het online gooien van al haar avonturen in make-upland. Elke maand schrijft ze een blog voor Vrouwen.nl.

Laten we maar meteen beginnen met een serieuze contradictio in terminis: ik mag dan wel een die hard beautyblogger zijn, als het op make-up aankomt ben ik de grootste seut die er op deze aarde rondloopt. (Voor de NL'se lezers: 'seut' is Vlaams, en de betekenis ligt ergens tussen 'trut' en 'zeurpiet' in.) Ik speel graag op safe, wat meestal neerkomt op aardetinten of een simpele liner. Een van mijn favoriete looks is de simpele smoky eyeliner en die laat ik u dan ook graag zien. Ode aan de seuten!

1. Zet een streepje oogpotlood aan de buitenkant van je ooghoek. Hoewel ik normaal voor bruin ga, besloot ik eens gek te doen en een paars oogpotlood boven te halen.
2. Met klein kwastje met stevige haartjes (ook wel smudger brush genoemd) vervaag je het lijntje een beetje naar buiten toe, zodat je een wing creëert.
3. Breng nu met hetzelfde oogpotlood de lijn ook naar de binnenste ooghoek toe. Zorg dat de dikte van je lijn afneemt naarmate je dichter bij je binnenste ooghoek komt.
4. Vervolgens ruim je de boel een beetje op: met behulp van een wattenstaafje en wat make-up remover zorg je dat je lijn mooi strak is. Ik besloot ook mijn wing een kopje kleiner te maken (seut-zijnde enzo) maar je kan het natuurlijk ook prima wat meer in your face laten!

Tot slot haalde ik mijn smudger kwast nog eens boven en vervaagde ik het lijntje nog wat. Ik hou zelf wel van die messy look van de smoky liner, maar als je liever een strakkere eyeliner hebt kan je deze stap uiteraard overslaan. Wat mascara erbij en de klus is al geklaard.


Als we dan toch bezig zijn zal ik meteen ook maar de rest van mijn make-up ook op het wereldwijde web gooien. Voor de lippen koos ik een felroze kleurtje, aka mijn absolute favoriete lipstick ever (ook wel MAC Pink Pearl Pop genoemd).

En om af te sluiten, alvast een sneak peek van the one and only full face + mijn nieuwe korte coupe (20 cm korter om precies te zijn, say whut?).