Help, mijn krullen krimpen heel erg in!

Gezicht door Vrouwen redactie

Vrouwen.nl's Whitney schrijft elke maand over beauty, verzorging en lifestyle. Deze twintigjarige modegek noemt zichzelf een ware beauty freak. Whitney: "Trouble in paradise. Je rockt je krullen, krijgt complimenten van je vrienden, familie en soms zelfs vreemden. Wanneer je vriendin je vertelt hoe erg ze in de ochtend liep te stressen omdat ze haar haar moest föhnen, sla je een kruisje omdat je dat niet echt hebt iedere ochtend. Maar soms wanneer je een krul uitrekt merk je dat je haar al boob length is, terwijl je krullen tot je schouders reiken. Je wilt je haren wel stijlen, maar je weet dat wanneer je dat te vaak doet, je je haar op gegeven moment heel erg gaat beschadigen. Maar wat nu?

Je hebt verschillende typen haar, variërend van numero uno tot numero quatro (zie onderstaande afbeelding). Meisjes die het meeste last hebben van shrinkage zijn de meiden de haartype 3c, 4a en 4b hebben. Bovendien is krullend haar meestal een mix van verschillende haartypen. Hieronder heb ik even een afbeelding geplakt van de verschillende typen haar.

Je kunt verschillende dingen doen om het krimpen te verminderen:

Tip 1: De pineapple bun
Wanneer ik mijn haar ’s avonds was, wil ik niet gaan liggen met nat haar. Dus wat ik dan doe is mijn haar in een pineapple bun steken. Een pineapple bun is een staart op de top van je hoofd, hoe dichter bij je kruin hoe beter. De eerste keer dat ik dit gedaan had, merkte ik dat mijn haar langer was dan normaal. Maar waarom? Wanneer je je krullen in zo een staart steekt worden ze gedeeltelijk gestretcht, waardoor het dus langer word. In de ochtend breng ik mijn haar in model en ben ik klaar! Op de foto hierboven heb ik mijn haar in een pineapple bun, er zijn van achter wat losse krullen, maar dat maakt niet veel uit.

Tip 2: vlechtjes
Wanneer ik plan om op een zondag aan mijn huiswerk te zitten dan vlecht ik mijn haren. Eerst was ik ze en nadat ik mijn leave-in conditioner in mijn haar heb gebracht begin ik ze te vlechten. Ik doe meestal kleine vlechtjes, want ik houd van heel veel volume. Ik vind dit zelf niet zo effectief als de pineapple bun, maar het kan ook aan mijn haartype (3c/4a) zitten. Hierboven is het resultaat van de vlechtjes in mijn haar.

Tip 3: Use that afro comb!
Deze truc en de pineapple bun zijn mijn favorieten! Krullen zijn enorm koppig en lijden hun eigen leven. Het is onwijs moeilijk om goed voor ze te zorgen en hoe hoger de textuur hoe moeilijker het is om ze in bedwang te houden. Ik was dus onwijs blij toen ik de afro kam ontdekte. Wat doe je ermee? Steek je het gewoon in je haar? Ja! Buig naar voren en ‘duw’ de kam in je haarwortels. Trek het iets omhoog, maar niet teveel. Sla je haar naar achteren en doe hetzelfde. Ga je hele hoofd langs tot je vind dat je al voldoende volume hebt bereikt. Dit geeft je haar niet alleen een enorme volume boost, maar het maakt je krullen ook iets langer. Wil je niet dat je haar bij je scheiding pluizerig word? Sla dan je scheiding over.

Tip 4: accepteer inkrimping
We zijn gelukkiger wanneer we blij zijn met onszelf. Krullend haar zal altijd krimpen, het hoort er gewoon bij. Bovendien, kort haar is ook heel erg vet! De reden waarom ik mijn haren vlocht was vooral omdat ik klitten wou voorkomen.

Heb jij ook tips?