Supergezond: Granaatappel

Eten door Vrouwen redactie

Ons favoriete superfruit? Granaatappel. Deze vrucht bevat een vrachtlading aan antioxidanten - maar liefst 3x zoveel als groene thee of rode wijn. Antioxidanten zijn goed voor je, omdat ze vrije radicalen binden. Maar een gemiddelde granaatappel bevat meer goede stofjes.

Het wordt zelfs gezegd dat het regelmatig eten van granaatappel (uiteraard in combinatie met een gezonde eet- en leefstijl) ziektes zoals Alzheimer helpt voorkomen, evenals verschillende typen kanker (vooral borst- en prostaatkanker) en voortijdige veroudering. Misschien wel de beste aan de vrucht is dat recent onderzoek verkondigt dat granaatappel het libido van zowel mannen als vrouwen kan verhogen.

Granaatappel bevat geen vet, weinig suiker en calorieën, per stuk 5 gram vezels en 15% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C. Ook de vitaminen en mineralen B5, B9 en K, kalium en zink zitten in de vrucht.

Tips om granaatappel in je dieet te verwerken:

- Drink granaatappelsap. Smaakt overigens ook erg goed in cocktail - so start shaking!

- Strooi granaatappelpitjes over een groene salade of een fruitsalade. De pitjes doen het ook goed bij rijst, quinoa of couscous.

Lees meer tips op onze partner website Shortlist-id.