5 Bizarre Restaurants

Reizen door Vrouwen redactie

De meeste mensen hebben een lijstje met dingen om te doen voor ze dood gaan (de 'bucket list'). De een wil gaan bungee jumpen, de ander wil zwemmen met dolfijnen. Iets om toe te voegen aan die lijst: een diner in een van deze vijf meest opvallendste restaurants op de wereld.

1. Ithaa Restaurant, Indische Oceaan

Dit restaurant ligt 5 meter onder het zeeniveau. Er zwemmen dus allemaal vissen langs je en over je heen. Hoe gaaf! De verwachte tijd dat dit restaurant zal blijven bestaan is 20 jaar, dus plan gauw een reisje - het bestaat nu al bijna 10 jaar.

2. Modern Toilet, Taipei

Dit is geen grap. In dit restaurant zit je op een toiletpot, je servet is een stuk toiletpapier, en je drinken komt uit wastafelkranen. En sommige tafels zijn zelfs badkuipen voorzien van een glasplaat. Zelfs het eten wordt geserveerd in een wc-pot. Zou dat lekker (en hygiënisch) zijn?

3. Dark Restaurant, Beijing

Als je van mysterie houdt, is het misschien een goed idee om naar dit restaurant te gaan. Het is er namelijk donker. Je ziet dus niets en moet maar gokken wat je eet. Iets dichter bij huis doet restaurant C Taste in Amsterdam hetzelfde. Wees overigens wel voorzichtig wanneer je naar het toilet gaat…

4. Mars 2112, New York City

Als je ooit van plan was om een ruimtereis te maken, is dit misschien een redelijk alternatief. Dit restaurant staat midden in New York City en als je er binnenkomt waan je je in een andere wereld: het lijkt net alsof je op Mars bent.

5. Tree House Restaurant & Cafe, Monteverde

Houd je van natuur? Dan is dit boomhut-restaurant perfect voor jou. Je kunt hier genieten van alle schoonheden en geluiden van de natuur omdat je er simpelweg middenin zit. Perfect voor een rustig avondje genieten.

Bron