Gezonde Tussendoortjes

Eten door Vrouwen redactie

Je bent onderweg en ineens knort je maag. Je hebt trek, maar je eigen koelkast vol gezonde keuzes is ver weg. Is er dan niets verwantwoords in de buurt? Jawel: het benzinestation. Het staat bekend als een plek waar je de meest ongezonde snacks kunt halen. Je ogen vallen waarschijnlijk ook eerst op alle chocoladerepen en zakken chips, maar wie goed kijkt ziet tussen die ongezonde versnaperingen toch ook echt een paar gezonde snacks liggen.

1. Yoghurt of melk
Yoghurt is een prima keuze en deze gezonde snack verbetert de conditie van je botten.



2. Nootjes
Noten zijn een gezonde keuze zolang deze niet veel zout bevatten.



3. Fruit
Bij de meeste benzinestations kun je terecht voor een appel of een banaan. Is dit niet het geval? Kijk dan eens of ze misschien gedroogd fruit als rozijnen verkopen.



4. Pitten & Zaden
Pijnboompitten en de pompoenpitten zijn dieet-vriendelijke tussendoortjes!



5. Meergranen koekjes. Meergranenproducten helpen verstopping te voorkomen, zijn goed voor de bloedsuikerspiegel en door het eten van granen verminder je de kans op darmziektes. Ook meergranen ontbijtproducten zoals meergranen cornflakes zijn goed.



Nog een laatste tip: Als je chocoladerepen echt niet kunt weerstaan, kies dan voor een pure chocolade. Pure chocolade is namelijk onder meer goed voor je cardiovasculaire gezondheid (o.a. je bloedvaten).

Bron foto's: weheartit