Cupcakes met Hoge Hakken

Eten door Vrouwen redactie

Cupcakes die er anders uitzien dan de standaard cupcakes zijn veel leuker om te maken. Heb je geen originele ideeën meer? Wij wel! Zoals deze cupcakes met hoge hakken. Het kost je wel iets meer tijd dan een doorsnee cupcake maar dan heb je ook wat.

Stap 1
Als eerste begin je natuurlijk met het bakken van cupcakes. Je geeft ze een laagje glazuur en versiert de cupcakes zoals je zelf wil. Dat moet te doen zijn, toch? Maar nu komt het. Hoe maak je die hak aan de cupcake?

Stap 2
Het eerste deel van de hak (de zool) kost de meeste tijd. Pak een graham cracker en breek hem doormidden. Een ander soort cracker mag natuurlijk ook… Het is maar net wat jij lekker vindt. Nu komt een moeilijk gedeelte. Snijd twee hoeken van de cracker af, zodat je een soort langgerekte ruit krijgt (zie foto 4). Het kan zijn dat de cracker een paar keer breekt, maar probeer het gewoon nog een keer!

Om de zool een kleur te geven heb je gesmolten chocolade nodig. Als je de chocola gesmolten hebt, kun je de gesneden cracker erin dippen. Laat goed drogen. Om de zool nog extra te versieren kun je glazuur langs de randjes doen, liefst in de kleur van het glazuur van de cupcake die je al klaar had staan.

Stap 3

De hak zelf is het makkelijkst. Hiervoor gebruik je een opgerold koekje, ook wel ‘cookie stick’ genoemd. Die deel je in twee stukken en aan een van de kanten snijd je hem schuin af. Vervolgens haal je een ‘hapje’ uit de zijkant van de cupcake die je klaar had staan. Pak dan de ‘zool’ die je bij stap 2 gemaakt hebt en dip deze nog heel even in de gesmolten chocolade, zodat deze dadelijk beter blijft plakken. Daarna duw je de zool in het uitgesneden ‘hapje’ van de cupcake.

Nu de hak (wederom met gesmolten chocolade) en je bent klaar!

Voor extra tips kun je hier het hele recept lezen.