8 Vreemde & Mysterieuze Plekken

Reizen door Vrouwen redactie

Probeer eens iets anders en reis af naar de meest vreemde en mysterieuze plekken op aarde. De top 8:

1. De Bermuda Driehoek - Gebied tussen Bermuda, Puerto Rico en Miami waar al ontelbaar veel schepen en vliegtuigen zijn verdwenen. Ligt het aan kompasafwijkingen, een magnetisch veld, monstergolven of menselijke fouten? Niemand weet het...



2. Socotra - Deze eilandengroep bij de Hoorn van Afrika heeft een vreemde en unieke flora en fauna: een derde van de flora en fauna op het eiland vind je nergens anders ter wereld. Zoals deze parasol-achtige "blood tree".



3. Mount Roraima - Gelegen op het kruispunt tussen Brazilië, Guyana en Venezuela, vind je deze gek gevormde berg. Het plateau is mysterieus vanwege de immer aanwezige wolken eromheen en de unieke fauna.



4. Rio Tinto - De rivier in zuid-west Spanje kleurt rood vanwege de mineralen in het water, voornamelijk ijzer. Wat de rivier voornamelijk bijzonder maakt is de hoge zuurgraad van het water, waarvan wetenschappers zeggen dat het grote overeenkomsten vertoont met ondergrondse wateren op Mars.



5. Fly Geyser - De Fly Geyser, vlakbij Gerlach, Nevada, is bijzonder omdat hij groeit. Op dit moment is hij drie meter hoog, maar hij blijft groeien.



6. McMurdo Dry Valleys - De Dry Valleys zijn gelegen op Antarctica maar - geloof het of niet - er ligt geen sneeuw. Dat maakt het gebied als een woestijn, maar dan wel de koudste ter wereld. Het 'bloedende' effect dat op te foto te zien wordt veroorzaakt door vloeistoffen met een hoog ijzergehalte.



7. Paaseiland - De bekende beelden op Paaseiland, de rapa nui, zijn nog steeds een mysterie voor onderzoekers. De beelden zijn meer dan 15 meter hoog, maar niemand weet wie ze gebouwd heeft, waarom ze gebouwd werden, hoe ze op hun plek zijn gekomen, enzovoort.



8. Racetrack Playa - Racetrack Playa in Californië is bekend om zijn glijdende stenen. Niemand weet hoe het komt, maar de stenen bewegen op een of andere manier vanaf hun originele positie over de vlakte, waarbij ze een mysterieus spoor achterlaten...



Bron