5 Tips om te Starten met Daten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ben je single en op zoek naar een partner? Dan zul je toch moeten begeven in de wondere wereld van het daten. Hier vind je 5 tips die je helpen aan je dating life te beginnen.

1. Vertel iedereen dat je single bent. Soms weet mensen dat gewoon niet, zeker als je ze niet goed kent. Mannen kunnen dat natuurlijk niet ruiken. Roep gewoon zo nu en dan (niet te vaak, en niet overal): ik ben klaar om te daten! Dit vergroot je dating kansen aanzienlijk.


2. Ga naar buiten! Veel singles roepen: 'ik vind nooit iemand'. Als je op de bank blijft zitten ontmoet je natuurlijk ook geen mensen. Wees een beetje sociaal en kom van de bank af! Plan afspraakjes met vriendinnen, ga stappen, door het park wandelen, naar de film of een festival, etc.


3. Wees op de juiste plaatsen. Vaak bevinden singles met hun vrienden en vriendinnen zich in de o zo vertrouwde bar om de hoek. Het is er altijd gezellig, je kent namelijk heel veel mensen die er komen. Het voelt vertrouwd, alleen hier vind je echter nooit potentieel dating material. De oplossing: get out of your comfort zone en ga op zoek naar plaatsen waar je niet vaak geweest bent en waar uiteraard de kans is dat je mede-singles tegen het lijf loopt, bijvoorbeeld een discotheek.


4. Wordt bewust van je lichaamstaal. Als je rondloopt terwijl je hoofd naar beneden hangt omdat je met je telefoon bezig bent is het niet zo raar dat mensen denken dat je niet open staat voor contact. Hetzelfde geldt voor het niet maken van oogcontact. Wees bewust van je lichaamstaal en gebruik het in je voordeel.


5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Wees er zeker van dat je er fatsoenlijk uitziet voor je de deur uit gaat. Ga niet heel je gezicht plamuren met make-up, maar zorg ervoor dat je er verzorgd uit ziet. Een snelle blik in de spiegel voor je naar buiten gaat doet wonderen.

Bron afbeeldingen: weheartit

Bron