Busted! Dit is de meest gebruikte thuiswerksmoes

Werk & studie door Anne-Fleur

Tijdens en na de coronapandemie is het de normaalste zaak van de wereld om veel thuis te werken. Hele dagen op kantoor zitten is nu eenmaal niet meer nodig, dus waarom zou je? Heb jij het gevoel dat een aantal collega's (of jijzelf) wel heel goed gebruik maken van het thuiswerken en wellicht verschillende excuses gebruiken om maar niet in die ene meeting te hoeven zitten? Dit is de meestgebruikte thuiswerksmoes om onder het werk uit te komen (en vooral dít geslacht zet 'm in). Lees gauw verder!

Lees ook: Dit zijn de essentials die iedere thuiswerker nodig heeft voor een productieve werkdag

Thuiswerken

Vanuit huis je werk kunnen doen is voor veel mensen een heuse uitkomst. Minder reistijd, minder kosten, maar ook zeker minder energie verbruiken aan irritante collega's op kantoor. Thuiswerken of hybride werken is heerlijk. Wist jij dat woensdag en vrijdag de populairste thuiswerkdagen zijn? Mensen die wel graag op kantoor werken zijn het gelukkigst op dinsdag en donderdag, want dan zijn de meeste hybridewerkers wél aanwezig op locatie. Wie niet van files en een te druk ov houdt, is dan juist miserabel op deze dagen.

Populairste thuiswerksmoes

Hoewel hybride werken of volledig thuiswerken voor velen heel fijn is, komen natuurlijk ook de nodige smoesjes van jouzelf of jouw co-workers tevoorschijn. We kennen allemaal wel de 'ik was even naar het toilet' of 'de deurbel ging' smoezen, maar de populairste is ook de meest voor de hand liggende: 'mijn wifi werkt niet'. Dat is gebleken uit een onderzoek van Connectiviteitsexpert Netgear.

Wifi problemen

Als jouw wifi écht krakkemikkig is, dan geven we je voor deze keer een pass, maar er zijn ook thuiswerkers die soms wel een beetje misbruik maken van hun 'slechte wifi'. Het kan zijn dat tijdens een meeting je camera, geluid of gehele connectie niet werkt, maar bij élke ochtendmeeting? Leg dat maar eens uit aan je baas.

Geslacht

Uit het onderzoek van Netgear is ook gebleken dat een bepaald geslacht deze smoes het vaakst inzet. Bij je vrouwelijke collega's hoef je namelijk niet snel bang te zijn dat zij het wifi excuus gebruiken als je een meeting of opdracht met ze gepland hebt. Bij de mannen daarentegen... zij hebben er juist wel een handje van om op belangrijke momenten geen verbinding te hebben. Hmm, zou dat misschien komen door de Playstation verbinding die ze tegelijkertijd aan hebben staan? Who knows.

Lees ook: Dit zijn de beste manieren om een goede balans te vinden tussen je werk- en privéleven