Fotodagboek ondernemer achter Cloud Nine: Evelien de Vries

Gezicht door Vrouwen redactie

Even voorstellen! Wie is Evelien? Tijdens haar universitaire opleiding richtte Evelien in 2011 haar eigen bedrijf MDV Distribution op. Na een paar maanden tekende ze al een contract bij het Engelse haarmerk Cloud Nine waardoor ze op haar 21e al eigenaar was van Cloud Nine Nederland, België en Luxemburg. Dit bedrijf maakt hairstyling tools met in het assortiment o.a stijltangen, krultangen en borstels. Aan Vrouwen.nl laat ze met haar dagboek zien wat ze allemaal beleeft in haar drukke baan.

De maand november begon goed. Ik ging na veel overleg in zee met dé beautywebshop van Nederland: JohnBeerens.com. Het team daar heeft echt een weelde van online know-how – bijna jaloersmakend. De ondernemer van tegenwoordig ontkomt niet aan het ‘online’ fenomeen. Daarnaast wordt met de tijd meegaan en snel reageren steeds belangrijker in het ondernemerschap.

Dit is The O van Cloud Nine, één van onze meest populaire producten. Het werkt als een volumesysteem. De roller verhit in vier seconden en wordt pas warm in je haar en niet in je handen. Ideaal voor mensen met weinig tijd!

Ik ben vaak onderweg om nieuwe klanten en bestaande klanten te bezoeken. In het begin at ik dan door de spanning nauwelijks maar inmiddels is dit dagelijkse kost. Gelukkig hebben veel tankstations tegenwoordig lekkere broodjes in plaats van die slappe hap van vroeger.


Elk maand zijn er wel een aantal events waar Cloud Nine aan meedoet. Zo ook bij het Ladies Night Lifestyle Event in Zeist. Op zo’n event sta ik ook vaak achter de kappersstoel maar knippen en kleuren laat ik toch echt over aan de professionals. Hier sta ik op de foto met eén van mijn allereerste klanten: Koenraad Engels van Engels Creations. Wij hebben altijd veel lol samen maar we kennen elkaar ook al meer dan 15 jaar.

Ondernemers onder elkaar! Rochelle Peetoom en ik spreken elkaar geregeld, soms om te brainstormen maar ook vaak om lekker bij te kletsen. Ze is eigenaar van het Spaanse bedrijf Bon and Petit en Roch-elle.com. Wij zitten altijd op eén lijn, heel fijn is dat, zo’n ondernemer/vriendin.

Bij bezoeken aan bestaande klanten is dit wat ik graag zie: een mooie plank met Cloud Nine producten!

Telefoneren doe ik echt heel erg veel. Telefonisch leg ik vaak het eerste contact met potentiële klanten. Na zo’n telefoontje volgt dan een afspraak waarbij we kijken of een samenwerking mogelijk is. De meeste klanten hebben mijn mobiele nummer, ik wil voor hen zo goed mogelijk bereikbaar zijn.

Als je distributeur bent heb je meestal ook een warenhuis. We begonnen met één stelling maar al snel moesten er meer bij komen. Elke dag neem ik even een kijkje.

Eindelijk! Het verlossende woord: ik heb een plaats bemachtigd op de TiasNimbas Business School! In februari begin ik met de Executive Part-time MSc in Business Administration. Voordat ik begon aan mijn bedrijf droomde ik van een doctorale graad of een MBA. Ik zie dan ook geen reden, ondanks mijn drukke werkschema, om die droom in de koelkast te zetten. Ik ben nog jong, als ik alles tegelijk wil doen is dit de aangewezen tijd!

Ik heb mij kortgeleden laten overhalen door Jennie van de blog Jenniefromtheblog.com om een Instagram account aan te maken waarop ik elke dag iets vertel over mijn bedrijf en wat ik doe. Bij dezen!

Tot volgende maand!