Tutorial: naturel oogmake-up

Gezicht door Vrouwen redactie

Onze nieuwste beautyblogger Loes is al heel lang een ware beauty addict. Om hier wat mee te doen en al haar kennis te delen schrijft ze elke maand een beauty artikel voor jullie! Loes: "Vandaag maak ik een leuke, snelle, basic en naturel ooglook die bedoeld is voor wanneer je eens iets anders wil doen, of een belangrijke afspraak hebt waar je toch dat beetje meer wilt voor je oog make-up. Ik ga jullie stap voor stap laten zien hoe ik deze look heb gemaakt."

Van links naar rechts de producten die voor deze look zijn gebruikt:
- oogschaduw palette van Urban Decay
- oogschaduw primer van Urban Decay
- NYC Big Bold Curl mascara
- oogpotlood van essence in 02 Hot Chocolade
- eyebrow gel van de HEMA


Voor deze look gebruik ik de kleuren Sidecar en Hustle. Dat zijn de vierde van links en de derde van rechts, van oogschaduw palette van Urban Decay.

Ik begin met de oogschaduw primer. Wanneer ik deze op doe, blijft mijn oog make-up de hele dag mooi zitten! Daarna begin ik met de oogschaduw. Als eerste doe ik de Sidecar met een kwastje op mijn hele ooglid. Dit kun je met een normaal kwastje doen, maar het mag natuurlijk ook met een spons-applicator.

Vervolgens gebruik ik de Hustle in mijn crease en maak ik bij de buitenrand van mijn oog een soort gekantelde V. Dit kun je ook weer doen met een gewoon kwastje of een spons-applicator. Gebruik de oogschaduw ook nét onder de waterlijn van je oog: vanaf de buitenkant, ongeveer een kwart van je oog.

Nadat je de eerste twee stappen hebt uitgevoerd is het tijd om te blenden. Dit betekent dat je de verschillende oogschaduw kleuren een geheel laat worden. Dit doe je door een iets grotere fluffy oogschaduw kwast te pakken en vanuit de crease te gaan vegen. Dit vegen doe je ook hoger dan je crease zodat alle ‘harde’ lijnen vervagen en je oogschaduw nu één geheel is dat mooi in elkaar overloopt. Ook veeg je de waterlijn een beetje uit terug naar buiten.

Omdat ik de look naturel wil houden, gebruik ik in plaats van mijn zwarte oogpotlood, een bruine. Deze maakt de look minder hard. Maak met het oogpotlood een dun lijntje tegen de wimperrand aan. Vervolgens doe je dit ook op de waterlijn: vanaf de buitenkant tot ongeveer de helft van je oog. Dit zorgt voor een open look.

Om de look af te maken, gebruik ik maar één laagje mascara. Dit houdt de look ook weer naturel. Je mag natuurlijk zo veel mascara op doen als je zelf wilt, maar houdt er dan rekening mee dat de look ook minder naturel en heftiger wordt.

Et voila, het eindresultaat. Een naturel maar toch chique look!

Veel plezier met het uitproberen van deze look en tot de volgende keer!