Tips voor mooie wenkbrauwen

Gezicht door Vrouwen redactie

Wenkbrauwen vormen je gezicht en bepalen je uitstraling. Daarom moeten jouw wenkbrauwen de aandacht krijgen die ze verdienen. Op het moment zijn wilde, nonchalante wenkbrauwen helemaal hot. Maar als je denkt dat die vanzelf zo mooi zijn geworden heb je het mis! Er zijn nogal wat opties om ze bij te houden en te verzorgen. Wij sommen ze voor je op!

1. Epileren! Dit is de meest gebruikte manier om wenkbrauwen in vorm te houden: ze epileren met een pincet.

2. Harsen: je kunt je wenkbrauwen laten harsen bij een schoonheidssalon, of zelf aan de slag gaan. Ga langs bij bijvoorbeeld de Etos en koop harsstrips voor je gezicht. Het voordeel van harsen is dat je maar een keer door de ‘pijn’ heen hoeft: na het verwijderen van de strip ben je er in één keer van af. Of nou ja, twee keer, als je beide wenkbrauwen in vorm wilt houden...

3. Epileren met een touwtje: je kunt ook je wenkbrauwen epileren met een touwtje. Het is een hele oude traditie uit Egypte en Turkije en volgens sommigen sneller en minder pijnlijk. Maar hier zit wel een techniek achter die je eerst onder de knie moet krijgen. Tip: bij Turkse kappers kun je dit vaak al voor een paar euro laten doen. Fans zweren erbij!

4. Wenkbrauw-groei-gel: er bestaan van die speciale goedjes die je kunt aanbrengen op je wenkbrauwen. Hierdoor kun jij je uitgedunde wenkbrauwen laten groeien. Er is dus nog hoop! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld M2Brows gebruiken, een nog niet zo lang gelanceerd beauty product in Nederland (vanaf 22 mei te koop bij ICI PARIS XL). Het is redelijk prijzig, maar je moet er wat voor over hebben. Na 4 tot 6 weken zie je resultaat: een vollere en dikkere wenkbrauwbos.

5. Wenkbrauwen (bij)tekenen: je kunt natuurlijk ook je wenkbrauwen bijtekenen. Bijna elk make-up merk heeft wel wenkbrauwpotloden in het assortiment. Als je een beetje oefent heb je snel al een mooiere vorm. Zorg dat je vooral de bovenkant van je wenkbrauwen aanpakt; die bepalen de vorm van je gezicht vooral. Kies bijvoorbeeld het brow pencil van LOOkX, en bekijk in bovenstaande video hoe je die precies moet aanbrengen.

6. Wenkbrauwen verven: het verven van wenkbrauwen wordt steeds populairder. Aan te raden is om dit wel gewoon in een schoonheidssalon te laten doen. Het kost ongeveer 15 euro en dan heb je er een aantal weken plezier van. Zeker ook aan te raden als je bijvoorbeeld je haar donkerder hebt geverfd of gewoon hele lichte wenkbrauwen hebt gekregen van Moeder Natuur.

Welke methode vind jij het fijnst?


Bron, bron, bron, bron, bron