Wat succesvolle mensen doen voor ze slapen

Vrije tijd door Mariëlle

Wat doe jij voordat je naar bed gaat? Een beetje met je telefoon pielen toevallig? Het nieuws van de hele dag checken? En nu je toch bezig bent kun je het nieuws vanuit het buitenland ook meenemen? Je bedenken welke kleren je de volgende dag aandoet? Een to-do-list voor de volgende dag opstellen? Je vriend welterusten appen? Of beter: je vriend welterusten Face Time-en? Zouden succesvolle mensen dat ook doen? Hieronder krijg je antwoord op de vraag of zij hetzelfde doen voordat ze gaan slapen. Want dit doen succesvolle mensen voor het slapen gaan:


Ze lezen. Lezen is onder de succesvolle mensen de favoriete bezigheid voor het slapen gaan.

Ze maken een to-do-list. Op die manier kun je je hoofd lekker leegmaken vlak voordat je de rest van de nacht de binnenkant van je ogen zal bekijken. Dat verkleint de kans dat je de hele dag piekerend wakker ligt.

Ze brengen tijd door met de familie voordat ze gaan slapen. Het is belangrijk om voor het slapen gaan nog wat te kletsen met je partner, ouders, kinderen, geef je huisdieren nog een fixe aai over hun bol. Dat heeft allemaal effect op de rust die je 's nachts pakt.

De dag doornemen. Het geeft rust wanneer je de dag nog eens globaal doorneemt en je zonden van die dag overziet. Zo kun je alle avonturen van die dag makkelijker verwerken.

Mediteren...

Uitslaapmomenten plannen. Bij drukke mensen ligt het gevaar op de loer dat ze te weinig rust pakken. Terwijl rust juist voor hen zo belangrijk is om op de been te blijven. Plan daarom genoeg momenten om te kunnen uitslapen.

Als succesvol mens moet je vooral niet in bed werken. Erg verleidelijk als je van je hobby je werk hebt gemaakt en wanneer je erg betrokken bent bij het bedrijf. Maar let it go!.

Denk vooral aan mooie dingen voordat je in slaap sukkelt. Dat helpt jouw nachtrust een positieve vibe te geven. Minder nachtmerries, minder kans op nachten waarin je alleen maar wakker ligt.

Ze brengen het succes van de volgende dag in beeld. Ga niet werken aan dat positieve resultaat, maar schets een beeld in je hoofd hoe je positief resultaat kunt bereiken. Doe dit niet langer dan een paar minuutjes. Dan heb je de volgende dag vast meteen zin om aan de slag te gaan zodra je wakker wordt.


Bron, bron, bron, bron