Fan van musea? Deze moet je een keer bezocht hebben

Vrije tijd door Esra

Ben jij een groot fan van musea? Dan zijn er in Nederland genoeg musea die het bezoeken zeker waard zijn. Van de grote, bekende tot aan de kleine, onbekendere musea. Benieuwd welke 7 musea jij écht een keer bezocht moet hebben? Wij zetten ze voor je onder elkaar.

Rijksmuseum, Van Gogh museum & Anne Frank Huis

De bekende musea kent natuurlijk iedereen. Denk aan het Rijksmuseum, Van Gogh museum en het Anne Frank Huis. Het Rijksmuseum is, met een brede collectie van Nederlandse kunst en geschiedenis, één van de bekendste musea in Nederland. Ook het Van Gogh museum is erg populair. Dit museum is volledig gewijd aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. En niet te vergeten: het Anne Frank Huis. Het museum ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken.

Lees ook: Catch 'em all! Pokemon-tentoonstelling in Van Gogh Museum veroorzaakt chaos door merchandise

Openluchtmuseum in Arnhem

In het Openluchtmuseum reis je als het ware door de tijd met verhalen van twee eeuwen terug tot aan recente verhalen. Het geeft een mooi beeld van het wonen, werken en de tradities van de Nederlanders. Een cultuurhistorische dag vol met mooie verhalen en lekker eten. Laat de kinderen werken op het Kindererf, geniet van de heerlijk, verse krentenbol en maak een ritje met de historische tram. Dat klinkt toch als een geweldig dagje uit?

Corpus

In dit bijzondere museum maak je als het ware een reis door het menselijk lichaam. In het Corpus leer je precies hoe het lichaam werkt. Van de baarmoeder tot aan de alvleesklier en de dikke darm. Niet alleen is het mogelijk om over het lichaam te lezen, ook krijg je de mogelijkheid om games te spelen en tentoonstellingen te bekijken. Erg leuk en heel interessant!

Lees ook: Dit zijn de leukste date activiteiten voor dit najaar

Museum Marius van Dokkum

Dit leuke en hilarische museum is te vinden in Harderwijk en is gewijd aan de kunstenaar Marius van Dokkum. Loop rond in het museum en geniet van al het mooie werk wat deze kunstenaar tot dusver heeft gemaakt.

Museum Tot Zover

‘Hoe gaan we om met de dood?’ is de vraag die centraal staat bij dit museum. Het onderwerp waar de meesten het niet graag over hebben, is juist het onderwerp waar dit museum het wél over heeft. Museum Tot Zover leert jou over van alles rondom de dood. Tot Zover is erg interessant en zeker het bezoeken waard!