Dagelijkse struggles voor brildragers

Gezicht door Vrouwen redactie

Wij vrouwen met een bril hebben het soms echt niet makkelijk. Buiten het feit dat we regelmatig de vraag ‘is ie echt?’ moeten ontwijken, komen er nog veel meer ongemakken kijken bij het dragen van een bril. Gelukkig leveren ze niet alleen problemen, ze staan ons natuurlijk ook gewoon errug goed! Dit zijn de 9 problemen waar wij elke dag (of bij bepaalde gelegenheden) mee struggelen.

1. Zwemmen
Tja, zwemmen met een bril op is niet handig, maar zwemmen zonder bril schiet ook niet op, want dan zien we niks meer. Keuzes.

2. Zonnebrillen
Een zonnebril op sterkte is duur, maar anders heb je of de hele dag last van de zon, of je ziet niks. Als je dan eindelijk hebt besloten een zonnebril op sterkte te nemen, merk je pas hoe rampzalig het is om continue af te wisselen tussen je gewone bril en je zonnebril op sterkte. Want binnen je zonnebril ophouden is wel heel erg asociaal.

3. Make-up opdoen
Zonder bril zie je niks, maar met bril kun je geen make-up opdoen. Dit resulteert vaak in spiegels die 10 keer vergroten, tegen de spiegel aanhangen zodat je kunt zien wat je aan het doen bent of gewoon een grote mislukking op je gezicht.

4. Slipperige brillen
Wanneer het warm is of wanneer je aan het sporten bent wil je neus nog wel eens een slippery slope worden. De focus verplaatst zich van het lekkere weer of een goede workout plotseling naar je neus, omdat je elke tien seconden je bril weer omhoog moet duwen.

5. 3D brillen in de bioscoop
Totdat ze 3D brillen op sterkte verkopen skippen wij de 3D-films liever, want een 3D bril over je gewone bril opzetten is gewoon niet echt ideaal.

6. Regen
Ideaal hier in Nederland, een bril. Zodra het ook maar een klein beetje miezert zie je al helemaal niks meer. Eigenlijk willen we het niet, maar stiekem ook weer wel: een bril met ruitenwissers.

7. Viezigheid
Het lijkt wel of je bril altijd vies is. Je bent constant bezig met het schoonmaken, zodat je ten minste acceptabel zicht hebt. Echte struggles komen tevoorschijn wanneer je iets top aanhebt die niet helemaal viezigheid-weghaal-safe is. Wol? Nee dank je. Prachtige witte blouse? Nee dank je. Vriendje met t-shirt? Kom maar door!

8. Liggend televisie kijken
Lekker op je zij liggen en je favo serie kijken? Not gonna happen. Die geweldige hoofdpijn die ontstaat omdat het pootje van je bril je hoofd in wordt geduwd is het niet waard.

9. Stoom
Kokend water afgieten? Thee drinken? Een hete kroeg binnenlopen? De oven opendoen? 3, 2, 1 ennn je bril is beslagen. Superfijn.

Bron and bron

Afbeeldingen: bron en bron