Waarom je aantrekkelijker bent met een drankje op

Vrije tijd door Renée

Het is een ongeschreven regel dat je niet (te veel) moet drinken als je een man probeert te versieren. De dubbele tong in combinatie met gebrabbel uit jouw mond is niet altijd de juiste manier om mr. Handsome te versieren. Maar toch kun je beter wel een glaasje achterover tikken voordat je op hem afstapt en dit is waarom.

Uit onderzoek van de universiteit van Bristol blijkt namelijk dat mannen vrouwen aantrekkelijker vinden wanneer ze één drankje hebben gedronken. Tijdens het onderzoek werd een groep van 40 ‘sociale drinkers’ van de universiteit op de foto gezet. Het eerste fotomoment was toen iedereen nuchter was. Op de tweede foto had iedereen al één drankje op en op de laatste foto had iedereen nog een glas weggedronken. Toen was het tijd om te vergelijken: op welke foto ziet de groep er het meest aantrekkelijk uit? Het antwoord is dat de groep er op de tweede foto, dus met één drankje op, er het meest appetijtelijk uitziet, gevolgd door de eerste foto toen de groep nuchter was.


Onderzoekers verklaren de keuze als volgt. Wanneer je drinkt worden de bloedvaten wijder en dat verklaart meteen waarom je na je eerste slokken wijn een flinke blos op je wangen hebt. Dat gezonde rode kleurtje en de lach die erbij komt is blijkbaar wat de mannen zo aantrekt. Helemaal prima dus, als je eerst even een glas witte wijn drinkt voordat je de stoute schoenen aantrekt om eindelijk op die knappe man af te stappen.


Bron en bron