De avonturen van de redactie

Vrije tijd door Vrouwen redactie

"Ik heb een heel zwaar leven" van Brigitte Kaandorp is ons levenslied. We rennen en vliegen. Eventje hier, opening daar. Borrels liggen voor het oprapen. Zoals je begrijpt gaat het leven van een redacteur niet over rozen. Kijk maar:

Per 1 mei is er een nieuwe hoofdredacteur begonnen bij Vrouwen.nl. Kanjer Claartje Schröder, die Vrouwen.nl groot maakte, heeft een nieuwe uitdaging gevonden die ze goed kan combineren met Foodness.nl en daarom is er per 1 mei een nieuwe hoofdredacteur begonnen bij Vrouwen.nl. Leonie ter Veld, die jullie misschien wel kennen van haar foodblog Gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl, neemt het stokje van Claartje over. Betekent dit dat Vrouwen.nl grandioos gaat veranderen? Natuurlijk niet! Leonie lijkt niet alleen qua uiterlijk ontzettend op Claartje (ze zijn allebei lang, slank, blond), ook qua persoonlijkheid zijn ze best hetzelfde (foodblog, single, nuchter en posititief). Het blijft dus gezellig op de redactie!


Vorige maand gingen Leonie (die nieuwe hoofdredacteur dus) en Mariëlle aan de cocktails tijdens een cocktailworkshop bijgestaan door Cubaanse rummeester Asbel Morales Lorenzo die helemaal speciaal voor ons uit Cuba kwam overvliegen. Mariëlle en Leonie shaketen allebei een cocktail in elkaar. Leonie ging voor de classic Mojito en Mariëlle ging voor een gelijkwaardige cocktail, maar dan net een tikkie anders. Uiteindelijk vonden ze toch de originele mojito het lekkerste. Onze resultaten zie je trouwens in de bovenstaande foto. En een kleine tip: gaat de mojito je een beetje vervelen, verdubbel dan de hoeveelheid limoensap.

In de tussentijd was stagiaire Elke druk bezig met haar scriptie over Affiliatemarketing, waarvoor vele lezers van Vrouwen.nl de enquête hebben ingevuld. Dank daarvoor! Elke heeft genoeg resultaten voor haar onderzoek en de winnaar van de Beautybox is inmiddels op de hoogte.



Aan het einde van de maand stuntelde Leonie haar knie uit de kom en zat ze meteen in haar eerste maand thuis met haar been in het gips. Daardoor miste ze het leukste evenement van de maand: Triumph kwam op kantoor langs voor een uitgebreide BH-passessie. Alle vrouwen van kantoor mochten hun borsten op laten meten en kregen een BH op maat. Natuurlijk allemaal onder het genot van hapjes en drankjes. Onder de hashtag #findtheone vind je meer over dit evenement!


Juni begon lekker. De zon brak eindelijk door en daar werd meteen uitgebreid van geprofiteerd tijdens het Ben & Jerry's festival in Rotterdam waar Leonie en Mariëlle liters van de nieuwste ijssmaken naar binnen schrokten. YUM! Mariëlle was daar trouwens uit naam van Ze.nl (de grote zus van Vrouwen.nl), waar ze sinds kort ook voor werkt!


Geluksvogel Elke mocht lekker aanvallen op een keurig gedekte tafel van 24Kitchen (waar onder andere Rudolph en Miljuschka ook waren!).


Om kennis te maken met de Scoupy app kregen we een mand vol met boodschappen. De reden hiervoor was dat de Scoupy app een cash back functie heeft. Dit houdt in dat je op verschillende boodschappen (de boodschappen in de mand) een groot deel of zelfs het hele bedrag terug kunt krijgen. Geen poespas, het enige wat je hoeft te doen is een foto van de bon te maken en het geld wordt in ongeveer 2 dagen op je rekening teruggestort (hangt natuurlijk ook een beetje af van de snelheid van jouw bank). Mariëlle heeft het geprobeerd en kon daardoor een Vifit achterover tikken voor noppes.


Wij theeleuten worden altijd blij van nieuwe theetjes en vooral als ze in een leuk doosje zitten.


We worden ook knetter hard verwend door verschillende merken waar we goed contact mee hebben, zoals deze keer door Olaz. Olaz Regenerist heeft namelijk een 3 Zone Reinigingssysteem. Hiermee kun je de huid grondig reinigen met de bijbehorende reinigingsborstel. En er werden ook verzorigsproducten bij geleverd voor een optimale Olaz verzorging.


Mariëlle mocht naar het food festival Taste Of Amsterdam. Dat hield in: voordat het festival officieel begon mocht ze (samen met andere pers geleid door Chef Alain Caron) alvast voorproeven. Zowel eten als drank. Perfect!


Het hoogtepunt van deze maand: Leonie mocht naar Pinkpop! Hier wilde ze al haar hele leven naartoe! Een klein dingetje: ze had haar been in een brace, omdat ze die uit de kom had gedraaid. Drama. Lang verhaal. Maar daardoor mocht ze wél gebruikmaken van de voorzieningen voor invaliden. Dat maakte haar een hele ervaring rijker. Het artikel dat hierin resulteerde kun je hier lezen.

De laatste week van juni was ook de laatste week van stagiaire Elke waardoor er plek is voor een nieuwe stagiare. Wil jij ook zo'n te gek leven hebben als wij (vinden we zelf), en zie jij jezelf als onze nieuwe stagiaire (ja dan mag je ook naar events), stuur dan even een mailtje met je gegevens en een goede motivatie. Als stagiaire ben je bij ons volwaardig lid van de redactie en dat is hartstikke leuk en leerzaam. Check hier hier de vacature.


En ondertussen ging Mariëlle ook nog even chillen, cultuur snuiven, eten en feesten in Barcelona. Heb je bij het zien van dit gifje ook vet zin om te reizen, check dan even onze reis-artikelen ter inspiratie of gewoon omdat ze leuk zijn.

Zoals je kunt zien hebben we echt een fantastisch leven hier op de redactie (echt, daar zijn we ons heel erg bewust van). Mei en juni waren leuke maanden waarin we als redactie een soort nieuwe start moesten maken en nu iedereen is ingewerkt kunnen we er weer helemaal tegenaan. Op naar juli!

Smaakt dit naar meer? Volg ons dan vooral op Instagram waar we nog meer avonturen delen.