Dagboek Sportfanaat Esmée (I)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Esmée Noëlle is behalve hoofdredacteur van Fashionscene.nl ook een fanatieke sporter. Sinds kort heeft ze ook heel haar voedingspatroon omgegooid en maakt ze er een hele levensstijl van. Waarom? Omdat ze een lichaam met curves -wel door spieren- mooi vindt en ze zich graag fit en gezond voelt! Hardlopen en krachttraining in combinatie met een suikervrij en lowcarb dieet does the trick! Drie maanden lang geeft ze ons iedere maand een update over hoe het haar vergaat! Wil je meer lezen? Esmée houdt sinds kort ook een blog bij: workthates.blogspot.nl.

Esmée: "Januari is één grote uitdaging voor mij. Niet alleen heb ik mijn dieet drastisch aangepast (weg met de chocoladeletters, pasta's en patat), ik heb mijn trainingsschema ook zwaarder gemaakt en ik ben nu niet drie keer, maar vier keer per week in de sportschool te vinden. Ik wissel daarbij mijn boven- en onderlichaam af en ik gooi er tussendoor nog wat touwtjespring- en hardloopsessies aan toe. Januari doe ik cold turkey: geen junkdagen, geen suiker en keihard die gewichten omhoog. Na een week merkte ik al dat ik veel minder zin had in suiker en inmiddels voel ik me ook nog eens twee keer zo fit. Wel handig als je zo veel 'moet' sporten! Stiekem verlang ik naar mijn vakantie eind januari, want vanaf dan mag ik één junkdag in de week. Een truc die veel bodybuilders toepassen om dit strenge voedingspatroon vol te houden."


"Groen mag je onbeperkt! Ik eet heel veel spinazie, broccoli, boontjes, asperges en komkommers. Super gezond en erg lekker met een goed stukje vlees of gegrilde vis!"



"Lekker getraind vandaag, mijn benen waren aan de beurt."



"En dat gaat er dan zo aan toe. Deze oefening heet de Leg Press, samen met het squatten en de deadlifts doen ze wonderen voor je benen en billen!"



"Koken voordat ik naar de sportschool ga. Zalm en groenten zijn niet zo zwaar voor je maag, dus je kunt prima na een uur alweer sporten."



"Het resultaat!"


"Ik warm vaak op met een hardloopsessie van 5 of 6 kilometer. Opwarmen inderdaad, want daarna ga ik nog 45 minuten de krachthoek in!"


"En ik eindig mijn work-out meestal op de mat voor de buikspieroefeningen."



"Armendag is geweest, je begint het vooral goed aan mijn schouders te zien."



"Mijn favoriete lunch! Een bakje huttenkase (vol eiwitten) met tomaat en komkommer. Daarnaast eet ik een spelt cracker met een halve avocado en 2 plakjes kipfilet. Beetje peper en zout erbij en je hebt echt een onwijs lekkere lunch!"



"Mijn nieuwe broek van H&M! Leuke sportkleren motiveren echt…"



"'s Ochtends eet ik fruit als tussendoortje. Dit zijn twee kiwi's en één banaan."


"Tijd om te squatten!"



"Met de Nike-app houd ik mijn runs bij. Leuk om bij te houden, want je ziet meteen of je sneller bent geworden."



Wil je Esmée iets vragen over haar sport- en eetregime, of een hart onder de riem steken? Reageer dan hieronder op dit artikel!