Zo stop je huidveroudering (II)

Gezicht door Vrouwen redactie

Zoals je vorige week gelezen hebt in het eerste artikel over huidveroudering hebben je huidcellen een aantal dingen nodig om jong en gezond te blijven. Ten eerste is dat voldoende voeding (bloed, zuurstof) en ten tweede een manier om collageen en elastine te behouden. Ten derde willen we hyaluronzuur graag toevoegen aan onze huidcellen, omdat je eigen cellen dat steeds minder goed aanmaken. We gaan het college over huidveroudering nu voortzetten met producten die huidveroudering tegen gaan. Want hoe zorg je ervoor dat vocht ook echt wordt opgenomen tot in de cel, en dat de cel het kan vasthouden? En waarom helpt het niet om gewoon met water over je gezicht te wrijven, voor hydratatie?

Elastische huid
Hyaluronzuur is een zeer belangrijk onderdeel in ons lichaam om vocht in de huid vast te houden. Je kunt het vergelijken met een magneet die vochtmoleculen in de huid moet aantrekken. Hyaluronzuur heeft het vermogen om 30 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden, dus hoe meer je van deze moleculen in je huid hebt, hoe beter wordt vocht (water) vastgehouden. Ook speelt hyaluronzuur een zeer belangrijke rol bij het behoud van de elasticiteit van de huid. Onvoldoende hyaluronzuur of een tekort aan hyaluronzuur in ons ouder wordende lichaam zorgt voor vochtarme huid, droge huid en een minder elastische huid.

Fijne rimpels en een droge huid ontstaan dus doordat er onvoldoende hyaluronzuur aanwezig is in de ouder wordende huid. Succesvol rimpels bestrijden start met het verhogen van hyaluronzuur in de huid. Gebruik daarom een creme of masker dat de aanmaak van hyaluronzuur bevordert en stimuleert, zoals het Enhance Serum van LOOkX (€106,95). Enkele grote voordelen van het gebruik van hyaluronzuur voor onze huid:

- Geeft extra stevigheid aan de huid
- Vergroot de stevigheid van onze weefsels
- Versterkt het bindweefsel van onze huid
- De huid krijgt haar natuurlijke elasticiteit terug
- De rimpels in de huid vervagen
- Hele fijne rimpels verdwijnen


Vocht vasthouden
Helaas is veel water drinken of je huid gewoon met water wassen niet genoeg om het vochtgehalte van de huid te verhogen. Water drinken is zeker belangrijk, maar zonder voldoende hyaluronzuur in de huid kunnen deze watermoleculen niet worden vastgehouden en komen ze niet terecht in de huid waar je het nodig hebt. Door je huid met water te wassen kun je helaas ook niet zorgen dat deze beter gehydrateerd raakt. In tegendeel: je kunt hierdoor juist je huid verder uitdrogen. Onze huid heeft een natuurlijke beschermlaag, de hydrolipiedenlaag of barrièrelaag genoemd. Deze laag houdt watermoleculen buiten, anders zou je in bad opzwellen als een spons.

Maskers die liften en hydrateren
Een goeie manier om je huid een 'infuus' van vocht te geven, is een masker. Maskers zijn zo samengesteld dat ze de huid tijdelijk afsluiten zodat je huid even opwarmt. Hierdoor kunnen actieve werkstoffen veel beter de barrièrelaag van je huid doordringen en de actieve werkstoffen aan de diepere lagen afgeven. Hydratatie en lifting is een supercombinatie, zoals het H2O Lift Face Mask van LOOkX. Verslapping in de huid komt vaak voor doordat de vochthuishouding in de huid niet helemaal optimaal is. Hierdoor ontstaan kleine droogtelijntjes. Ook de natuurlijke veroudering van de huid geeft verslapping. Het H2O masker pakt beide problemen aan en bevat bovendien een hoge concentratie natuurlijke vitamine E. Schadelijke vrije radicalen worden tegen gegaan, de cellen worden gerepareerd en hydratatie vind plaatst in de het hart van de cel, waardoor het vochtgehalte in de huid en de energie van de cel in topconditie komt.

Waarom is zuurstof belangrijk voor de huid?
Waarom komt zuurstof niet gewoon via je ademhaling binnen, maar moet je het uit een crème halen? Zuurstof is onmisbaar voor alle leven. Een constante zuurstoftoevoer is noodzakelijk voor de huidcellen om de benodigde energie aan te maken voor hun metabolische behoeften (de verbranding in de cel). Zuurstof komt natuurlijk wel via je ademhaling binnen, deze zuurstof wordt dan in je bloed opgenomen en door het lichaam verspreid en afgegeven aan alle levende cellen. Als je ouder wordt vermindert de doorbloeding in de huid, wat ook de de afgifte van zuurstof aan de huidcellen beperkt.

In onze cellen hebben we een klein energiefabriekje, de mitochodriën, die verantwoordelijk zijn voor de productie en het afleveren van zuurstof aan de cellen. Met een goede crème of goed masker kun je de microcirculatie van de huid bevorderen, maar dit is vaak niet genoeg om de energiefabriekjes in de huidcellen weer van zuurstof te voorzien. Het O2 masker van LOOkX werkt op celniveau om juist hier meer zuurstof af te geven, en biedt weerstand tegen het zuurstofgebrek en de vervuiling. Dit masker is speciaal geschikt voor de vrouw die op zoek is naar zuivere lucht: voor iedereen die de huid diepgaand wil ontgiften, waardoor deze beter kunt ademen.

Zonder voortdurende zuurstoftoevoer raken onze cellen sneller uitgeput. Ze krijgen te maken met de zogenoemde 'hypoxische stress'. Bovendien zijn vervuiling, zware metalen, tabaksrook en microbiële groei factoren die deze ware verstikking van de huid verhogen. Door verstikking en overbelasting raakt onze huid uitgeput: ze verliest haar energetisch vermogen en kan niet optimaal functioneren. Gebruik dus als het even kan een crème die zuurstof toevoegt aan de huid!

Dit artikel is tot stand gekomen met advies van Charlotte Favot, international trainer & huidexpert bij LOOkX.


Afbeeldingen: bron