5 Natuurlijke remedies tegen rimpels

Gezicht door Vrouwen redactie

Vroeg of laat begint onze huid te verslappen en te hangen. Op een dag worden we verschrompelde oude mensjes. We smeren ons suf om dit zo ver mogelijk uit te stellen en dit stadium zo laat mogelijk te bereiken. Maar smeerseltjes zijn niet de enige optie. Er zijn namelijk veel manieren om op een natuurlijke manier de rimpels in de buurt van het nulpunt te houden.


1. Eet vet

Het klinkt misschien een beetje onlogisch dat je van een vette hap minder rimpels zou krijgen, en dat is het ook. Bij vet bedoelen we dan ook geen vette hap, maar het eten van gezonde vetten die je huid laten overstromen van collageen. Van collageen wil je absoluut heel veel hebben, want dit huideigen stofje zorgt ervoor dat de huid niet in elkaar zakt als een pudding, maar stevig blijft. Deze goede vetten vind je bijvoorbeeld in avocado's, amandelen, walnoten, olijfolie en natuurlijk kokosolie.



2. Madame Coco

Natuurlijke kokosolie is voor nog veel meer dingen goed. Het is niet voor niks zo intens populair is op dit moment. Je kunt er namelijk je make-up mee verwijderen, je kunt het gebruiken als bodylotion, en als moisturizer op je gezicht. Het product is op zichzelf al briljant in elk opzicht, maar wat dit middeltje ook zo fijn maakt is dat het helemaal natuurlijk is en je huid daardoor vrij blijft van chemicaliën en andere rotzooi die meer slecht doen voor je huid dan goed.



3. Sleeping Beauty

De naam sleeping beauty is niet voor niks bedacht en het woord schoonheidsslaapje is ook met een reden de wereld in geholpen. Tijdens je slaap herstelt de huid. Wanneer je genoeg slaap krijgt, heeft je huid genoeg tijd om te herstellen. En de productie van collageen (daar is-ie weer!) wordt tijdens je slaap in werking gezet. Wanneer je dan slaapt, kun je dit het beste doen op een satijnen kussen en liggend op je rug. Een satijnen kussen voorkomt kreukels in je gezicht door de zachtheid van het materiaal. Wanneer je met je gezicht op het kussen slaapt ontstaat er een langdurige druk op bepaalde plekken van je gezicht. Wanneer dit vaak voorkomt zullen die plekken rimpelgevoeliger zijn. Slaap daarom op je rug. Feit is wel dat je liggend op je rug meer risico loopt om als een snurkende zeug de nacht door te brengen. Maar daar heb je zelf geen last van - en van rimpels wel.



4. Drink

Niet alleen je eetpatroon is tot op zekere hoogte zichtbaar in je huid, maar ook je drinkpatroon. Het is hartstikke bekend dat water gezond is. Het is ook goed voor je huid. Water hydrateert de huid waardoor rimpels (voor zo lang het duurt) voorkomen worden. Verveelt het je nou om de hele dag alleen maar water te drinken, dan kun je variëren in smaak door citroen (al dan niet met komkommer) toe te voegen, door af en toe een glas water af te wisselen met kokoswater en groene thee is ook een goed alternatief.



5. Beweeg je jong

Om je huid jong te houden is het belangrijk dat je niet te fanatiek beweegt, maar wel veel. Zo doe je er goed aan om elke dag een wandeling van een half uur/ drie kwartier te maken (shoppen!) waarna je er nog een half uurtje yoga achteraan gooit. Totaal komt het neer op een uur per dag rustig bewegen. Wanneer je te intensief beweegt schijnt het collageen in je huid sneller af te nemen, omdat je lichaam door de intensiviteit een vorm van stress beleeft.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron