Zo Breng je Vloeibare Eyeliner Aan

Gezicht door Vrouwen redactie

Eyeliner is make-up die je aanbrengt op de randen van je oogleden. Er zijn verschillende soorten eyeliners: vloeibare, op basis van poeder, op basis van was en kohl-potloden. Bovendien is dit aesthetische product in vrijwel elke denkbare kleur te krijgen. Waarom zou je eyeliner gebruiken? Eyeliner laat je ogen groter te lijken en zorgt ervoor dat je ogen opvallen. Bovendien kun je eyeliner op verschillende manieren gebruiken en zo zorgen voor verschillende looks.

Het opdoen van vloeibare eyeliner is een van de grootste make-up frustraties van iedere vrouw. Dit komt omdat deze eyeliner het lastigst is om aan te brengen. Je hebt namelijk een vaste hand nodig. Wanneer je de techniek eenmaal onder de knie hebt zou je een hele precieze lijn moeten kunnen trekken. Geen zorgen, met wat tips en oefening lukt jou dit straks ook! Hieronder leggen we het een en ander uit over vloeibare eyeliner en het aanbrengen daarvan.

Voorbereiding! Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Dit houdt in dat je van te voren hebt nagedacht over de kleur die je wil en over hoe dik of dun je de lijn wil hebben. Bind je haar vast zodat het niet in de weg hangt. Het is belangrijk dat je een goede basis hebt zodat je eyeliner goed blijft zitten. Gebruik hiervoor een primer. Tenslotte controleer je voor gebruik de vloeibare eyeliner op klontjes.

- scroll naar beneden voor meer! -

Oke, nu kun je de eyeliner aanbrengen. Dit doe je als volgt:

1. Laat je elleboog rusten op een harde en stabiele ondergrond en laat de pols van de hand die de lijn moet trekken rusten op je gezicht.
2. Teken smalle streepjes vlak boven je wimpers en begin in de binnenste hoek van je oog.
3. Verbind de smalle streepjes in een ongebroken lijn. Houd de lijn zo dun mogelijk in het begin. Wil je toch een dikkere lijn, dan kun je dit altijd nog doen. Het is makkelijker de lijn bij te werken en dikker te maken dan met make-up remover aan de slag te gaan om de lijn te corrigeren.
4. Laat de eyeliner drogen voor je je ogen helemaal opent. Zo voorkom je dat de eyeliner tegen de bovenkant van je oog aan komt en afgeeft.
5. Tenslotte kun je eventuele foutjes nog corrigeren met een wattenstaafje waar je een beetje make-up remover op doet.

Tips om veel voorkomende eyeliner fouten te vermijden:

1. Overdrijf niet, anders verpest je het eigenlijke effect.
2. Kies niet voor een dikke lijn als je kleine ogen hebt of je ogen dicht bij elkaar staan. Dit accentueert alleen maar erger dat je kleine ogen hebt.
3. Breng altijd eerst de eyeliner aan voor je met mascara aan de slag gaat om te voorkomen dat je mascara gaat uitlopen.

Heel veel succes!


Bron: WeHeartit