Gekke gewoontes met haarproducten

Gezicht door Vrouwen redactie

Vrouwen.nl's Whitney schrijft elke maand over beauty, verzorging en lifestyle. Deze twintigjarige modegek is van Antiliaans/Dominicaanse afkomst en noemt zichzelf een ware beauty freak.

Ik schrijf al een tijdje voor Vrouwen.nl en ik schrijf eigenlijk heel erg algemeen (naar mijn mening). Vanaf nu wil ik heel specifiek de stappen naar gezond krullend/kroes haar schrijven en dat verdeel ik over een aantal artikelen. Heb je prachtige, stijle lokken? Dat is geen probleem, want wanneer het gaat over verzorging is het voor meiden met stijl haar ook van toepassing. Deze keer schrijf ik over onze bizarre gewoontes met haarproducten.

1. Wij meiden hebben meestal de slechte gewoonte om een bepaald haarproduct te gebruiken en meteen na het eerste gebruik te klagen indien het niet werkt.
Sommigen van ons gooien het product regelrecht de prullenbak in of we geven het weg of we stoppen het ergens waar de zon niet schijnt. Maar ons haar heeft even de tijd nodig om zich aan het haarproduct aan te passen. Toen ik SheaMoisture begon te gebruiken duurde het een maand voordat het begon te werken.

2. Soms wisselen we veel te snel van producten af en dat word iets teveel van het goede voor onze haar.
Het raakt uit balans en het wordt onbehandelbaar, futloos en droog. Hierdoor gaan wij automatisch de haarproducten de schuld geven, maar de werkelijkheid is dat we soms gewoon niet met onze haar kunnen omgaan. De vuistregel is om om de drie maanden van haarspullen te switchen, in die drie maanden heeft je haar de tijd gehad om aan de nieuwe haarspul(len) te wennen. Maar na drie maanden zal het haarproduct niet meer echt hetzelfde gewenste effect hebben op je haar. Het is zoals met slaappillen: na een bepaalde tijd is je lichaam er aan gewend geraakt en heeft iets anders nodig.

3. Soms kopen we haarspullen zonder dat we weten wat er echt in zit.
De grootste boosdoeners in haarproducten zijn sulfaten. Ik heb al eerder een artikel geschreven met uitleg over sulfaten en als je het wilt lezen, ziehier de magische link – klik! – Ik zeg altijd dat het veel beter is om haarspullen te gebruiken die niet al te veel chemicaliën bevatten. Mijn favorieten zijn SheaMoisture en kinky curly! Goed nieuws, sinds kort is het voor SheaMoisture toegestaan om haar producten te verkopen op de Nederlandse markt.

4. Sommigen van ons meiden willen prachtige lokken hebben, maar we zijn soms niet bereid om veel geld aan haarproducten uit te geven.
Budget shoppen is helemaal niet erg, vooral niet in de tijden van recessie. Maar soms heeft ons haar meerdere haarspullen nodig: van shampoo, conditioners, haarmaskers en haarolie tot knipbeurten en goede voeding. Goedkope haarspullen bevatten vaak ingrediënten die niet goed zijn voor onze haar en hoofdhuid. Je kunt heel goedkoop je eigen shampoo maken en je eigen haarmasker.

5. Heelveel meisjes geloven dat haarproducten tegen gespleten/dode haarpuntjes helpen.
De enige oplossing tegen dit probleem is een knipbeurt. Een bezoekje bij de kapper kan heel veel dingen verklaren, je kan op tijd ontdekken of je de parelziekte hebt of een hoofdschimmel. De parelziekte zorgt ervoor dat je haar afbreekt, schimmel op je hoofdhuid zorgt voor haaruitval en soms zelfs kale plekjes.


Ik hoop dat deze tips je helpen, heb je trouwens ooit gehoord over de parelziekte?

Bron